Jump to content

Friss hűtő

2014. 09. 24. 16:30

Biztos vagy benne, hogy az otthonod egyik legtisztább területe a hűtőszekrényed? Merthogy annak kellene lennie! Nem csak a friss és üde illatok, hanem a higiéna és az egészség szempontjából is fontos. Néhány tipp, hogyan varázsold a hűtődet olyan hellyé, melyből élmény kivenni az élelmiszert!

Egy tiszta hűtőszekrény az igazán boldog hűtőszekrény. Na persze nem fog rádmosolygoni, de azt tudnod kell, hogy egy tiszta és üde illatű hűtőben sokkal tovább maradnak frissek az élemiszerek, és sokkal később telepednek meg a baktériumok.

Az ecet az egyik legjobb természetes tisztító- és fertőtlenítőszer, és ha még néhány csepp illóolajjal fel is turbózód, jó illata is lesz a hűtődnek!
Szagtalanítónak pedig elsősorban szódabikarbónát használj, mely zárt térben bármilyen kellemetlen szagot eltüntet.

Így csináj házi készítésű, természetese hűtőtisztítót: önts össze egy csésze ecetet két teáskanál mosogatószerrel és néhány csepp illóolajjal (például narancs vagy citrom), majd öntsd fel az üveget meleg vízzel. Használat előtt jól rázd össze a keveréket!

Így készíts szagtalanítót: egy adag szódabikarbónát, néhány csepp finom illatú illóolajat és vizet keverj úgy össze, hogy nedves homokszerű masszát kapj (ne legyen túl tocsogós, de ne is legyen morzsolhatóan száraz). A masszát adagold műanyag vagy szilikon, esetleg papír muffinsütő tányérkákba, és hagyd kiszáradni 2-3 napon át. Utána vedd ki a sütőformákból és tegyél egyet a hűtődbe. Egy ilyen "szódabikarbóna-süti" akár 30 napig is friss illattal ajándékozhatja meg a hűtődet!

(Forrás: missinformationblog.com, fotó: havasudoterra.com