Jump to content

Férfi hálószoba

2014. 09. 12. 13:36

Hmm, hát ez kényes téma. Egy agglegény, vagy szüleivel még otthon élő fiatalember hálószobáját stílusosan és trendin berendezni nem egyszerű. Mi azonban adunk néhány tippet és ötletet, hogyan indulj el a nehéz úton!

1. Fontosak az igények

Minden férfi más és más, így az életstílusához leginkább illő hálószobában érzi magát a legjobban. Vannak, akik csak alvásra használják a hálószobát, a maradék idejüket pedig a nappali kanapéján, a számítógép előtt vagy a konyhában töltik. A sokat utazó üzletembereknek a legfontosabb, hogy legyen elég tárolóhely a szobájukban, míg egyesek minden szabad percüket az ágyban töltik. Így az igények tisztázásával kell kezdeni a hálószoba berendezését.

2. Kényelem, kényelem, kényelem

A férfiak többségét igazából nem izgatja, hogy milyen árnyalatú a függönye, vagy mennyire színkoordinált a szobája. A legfontosabb az számukra, hogy kényelmesen aludjanak. Így az elsődleges szempont az ágy és a matrac kiválasztása legyen, erre érdemes a legtöbbet áldozni.



3. Vendégek

Ha egy férfi egyedül is él, gyakran fogad vendéget. Egy agglegény vagy a haverjait hívja át gyakran, vagy hölgyvendéggel kell számolnunk. Éppen ezért nem árt, ha minél nagyobb ágyat választunk neki, és a társasági, szociális szokásai alapján mérjük fel, hogy mire van szüksége a hálószobájában.

4. Színek

Egy férfi nem szeretne rózsaszín, lila, piros vagy csillogó szobát. Ezt sose feledjük, ezért ne erőltessünk rá trendinek tűnő, extravagáns színeket, melyek között talán kényelmetlenül érzi magát. Jobb, ha a semleges, esetleg sötétetbb, férfiasabb színeknél maradunk.

5. Kütyük

A férfiak többségének fontos, hogy minden lehetséges technológiai innovációval körül legyen véve. Szobájának tervezésekor ügyeljünk arra, hogy esetleg ágyból nézhesse a tévét, legyen hely a számítógépnek, laptopnak, hangszóróknak, játék konzolnak, esetleg néhány kisebb otthoni edző felszerelésnek.



6. Funkció minden előtt

Legyen elég konnektor, hely és tároló. Egy pasi vagy rendmániás, vagy teljesen szétszórt. Mindkét esetben biztosítanunk kell neki a könnyű rendrakás lehetőségét, így nem kell telepakolni a szobáját dekortárgyakkal, funkció nélküli díszekkel.

(Fotók: rialnodesigns.com, benninglayout.com, 2014homedecor.com)