Jump to content

Frissítő otthon

2014. 08. 11. 17:08

Ugye ismerős érzés, amikor hazaérsz a kéthetes nyaralásból frissen, üdén, ám belépve a lakásba rádszakad a távollét minden jele és nyoma: állott levegő, poros bútorok, lankadó növények? Íme néhány tipp, hogy minél gyorsabban felfrissítsd a lakásod!

1. Portalanítás
A mozdulatlanság és a magány egyik legszembetűnőbb jele a lakásban a por. Akár egy párnapos kiruccanás után is úgy érkezhetsz haza, hogy bútoraidat ellepte a por. Egy nedves törlőkendővel szaladj végig az összes bútoron és lakberendezési tárgyon, majd söpörd, porszívózd és mosd fel a padlófelületeket.

2. Porszívózás
A textilek portalanítása is nagyon fontos, elsősorban a szőnyegeké. Alaposan porszívózd fel, esetleg tisztítassad meg szőnyegeidet, ez pedig hidd el, nem csak tisztább, de frissebb érzetet is fog kelteni a lakásban.

3. Lakástextilek
Érdemes egy ablakmosás mellett leszedni a függönyöket és lehúzni az ágyneműket, majd kismosni mindent. A friss ágynemű illatánál nincs jobb, és talán kicsit megkönnyíti a szürke hétköznapokba való visszatérés szomorúságát.

4. Illatok
Egy lakás üde és friss illatát nem csak takarítással és mosással lehet elérni. Szellőztesd át alaposan az összes helyiséget, csinálj kereszthuzatot, használj természetes anyagú illatosítókat, égess illatgyertyákat. Ha veszel a piacon egy csokor mezei virágot is, végképp visszacsempészheted a nyaralás hangulatát otthonodba. Öntözd meg a kiaszáradt növényeket, és permetezd meg őket fényt adó friss vízzel!