Jump to content

Költözz okosan! - 2. rész

2014. 08. 07. 14:32

8. Könyvek
Ezeket a legkönnyebb költöztetni, ám érdemes kisebb dobozokat használni a könyveknek, hogy nehogy elszámítsd magad a súlyuk miatt. Ha sok könyved van, ajánlott költözés előtt szortírozni őket például téma vagy ABC sorrend szerint, és úgy bedobozolni. A kipakolásnál ezért még hálás leszel!

9. Törékeny dolgok
Minden, ami törékeny, különleges törődést igényel. Tegyél be egy jó filmet, ülj le a kanapéra egy csomó újságpapírral és törülközővel, és szórakozás közben csomagold el alaposan és óvatosan a dolgaidat - így nem tűnik olyan hosszúnak és időpazarlónak a hadművelet.

10. Játékok
Gyermekeid játékai nagy kihívást jelenthetnek. Főleg, ha sok van belőlük, különböző gyerekekhez tartoznak és ráadásul szanaszét hevernek mindenhol. Ha több gyerkőcöd van, erre szánj rá egy külön napot!

11. Konyha
Ez a terület igényli talán a legtöbb óvatosságot és odafigyelést. Egyesével csomagolj be minden törékeny tárgyat és ne felejtsd el alaposan felcímkézni, hogy mi hol található. Érdemes jelezni a dobozon, ha törékeny tárgy lapul benne, nehogy a költöztetők csúnyán bánjanak vele.

12. Hűtőszekrény
Ezt hagyd utoljára, főleg ha friss élelmiszert szállítasz. Ha van időd, szép lassan ürítsd ki a fridzsidert, ne vegyél sok új kaját a költözés hetében, inkább rendeljetek vagy üljetek be valahova.

13. Mosókonyha
Ezt is érdemes utoljára hagyni, hiszen a tisztítószerekre lesz leginkább szükség, miután kiürült a régi lakás, vagy amikor belépsz az újba!

14. Bőrönd
Az utolsó este előtt készíts be egy bőröndöt a legfontosabb cuccaiddal, amelyek addig kellenek, amíg ki nem pakoltál az új helyen. Néhány váltás ruha, cipők, papírok, tisztálkodó szerek, elektromos kütyük, töltők, egy váltás ágynemű, törülközők. Ezt tedd be az autódba, mintha csak elutaznál. Az új lakás eleinte úgyis olyan lesz, mint egy szálloda. :)