Jump to content

Az egészséges életmód, a konyhai gépekkel kezdődik!

2017. 03. 01. 09:05

Az egészségtudatos táplálkozás ma világtrend. Egyre nagyobb figyelmet kapnak a feldolgozott élelmiszerek kerülését, zöldségek és gyümölcsök fogyasztását célzó kezdeményezések és receptek. Az egészségtudatos táplálkozás térhódítása így a konyhai gépeken is meglátszik. Íme azok a készülékeket, melyek segíthetik a tudatos, egészséges életmód követőit a konyhában.

 

Soha nem volt még ennyi ember, aki valamilyen egészségügyi okból, vagy a saját egészségének megőrzése érdekében váltott és vált életmódot. Otthon elkészíteni az ételek, italok nagy részét ma már gyerekjáték a konyhai kisgépeknek köszönhetően. A Sencor összegyűjtötte azokat a készülékeket, melyek segíthetik a tudatos, egészséges életmód követőit a konyhában.

Botmixerek, robotgépek

Krémlevesek, főzelékek, szendvicskrémek, zöldségpürék készítésének ma már elengedhetetlen kelléke egy jó botmixer, vagy robotgép. A botmixerek helytakarékosságuk és egyszerű tisztíthatóságuk miatt is közkedveltek, így a kínálat is egyre bővebb. „A teljesítmény mellett a különböző kiegészítőket – aprítóedény, extra kések, habverő feltét – érdemes figyelembe venni a vásárláskor, jó ha előre tudjuk, mire fogjuk általában használni a készüléket. A garancia idejét sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha egy gyártó például már 6 év jótállást vállal a motorra, akkor nem igazán lőhetünk mellé” – hangsúlyozza Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Egy robotgép a turmixolás, darálás mellett szeletel, reszel, dagaszt, habot ver és tartozik hozzá saját keverőtál is.

Gyümölcscentrifugák, slow juicerek

A gyümölcsfacsarás nagyon egyszerű módja annak, hogy gyorsan felszívódó tápanyagokhoz jusson a szervezet. Emellett szinte képtelenség lenne annyi nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani naponta, ami fedezné a napi vitamin és ásványianyag szükségletet. „A gyümölcscentrifugák ismét fénykorukat élik, hiszen használatukkal a javasolt napi gyümölcs és zöldség szükséglet könnyen fedezhető. Fontos azonban, hogy a préselés után viszonylag rövid időn belül elfogyasszuk a frissen facsart leveket, mert idővel csökkenhet a tápanyagtartalmuk” – hangsúlyozza a termékmenedzser.

Egyre népszerűbbek a gyümölcsprések mellett az úgynevezett slow juicerek. Egyszerű a kezelésük, a slow technológiának köszönhetően pedig a hagyományos gyümölcsfacsarókkal készült italoknál magasabb rost és vitamintartalmú levek készíthetők. „Általában marketingfogásnak tartják a gyártók részéről ezeket a gépeket, pedig valóban van különbség. Sokan nem hiszik el, de miután megkóstolják a slow juicerrel készült italokat, már nem kell őket sokáig győzködni” – osztja meg tapasztalatait Lucza András. Hozzáteszi: ez nem azt jelenti, hogy a gyümölcscentrifuga rossz választás lenne, mindenkinek a saját igényei alapján kell dönteni, hogy milyen készüléket vásárol.

Smoothie makerek, speciális mixerek

A smoothie gépekkel gyakorlatilag egy sűrű gyümölcslevet lehet előállítani, melynek pár éve itthon is töretlen a sikere. A boltban kaphatóak készen ugyan, de nagyon drágák, és ha valaki rendszeresen fogyasztja, sokkal kifizetődőbb otthon készítenie. Pillanatok alatt kész akár a sima gyümölcsös, akár a fűszeres, vagy zöld smoothie is. Olcsó, praktikus, gyors, és nem utolsó sorban nagyon egészséges, ezért is vált közkedvelté. A Nutridrink mixerek pedig a magokban, gabonafélékben, diófélékben található nehezen hozzáférhető tápanyagokat is kinyerik és tökéletesen felaprítják a gyümölcsöket, zöldségeket.

Extrák

Aki még ezeknél is többre vágyik, az olyan különlegességek közül választhat, mint a gyümölcsaszalók, kenyérsütő-gépek, elektromos kések, konzervnyitók, de egy megbízható vízforraló is kiváló segítség lehet az egészséges életmód követőinek konyhájában.

 

 

(Forrás: biokalauz.hu | hazesotthon.hu | Kép: eattheweeds.com)