Jump to content

Ezt tudja a leghangosabb okoslámpa

2022. 01. 25. 14:39

Az Ikea és a Sonos együttműködéséből született legelső termék, az eredeti Symfonisk asztalilámpa-hangszóró 2019-ben debütált. Most pedig a két cég piacra dobta a készülék új verzióját.

Az új Symfonisk ismét ötvözi az okoslámpa és az okoshangszóró funkcionalitását, de mind a hang, mind a dizájn tekintetében egy továbbfejlesztett változatról van szó.

„A lámpahangszórót nagyon sokan használják például az éjjeliszekrényre állítva – ez indokolta, hogy új, valamivel kisebb lámpatestet készítsünk. Emellett nagyobb dizájnválasztékot is kínálunk, így a készülék jobban illeszkedik a különféleképpen berendezett otthonokhoz” – mondja Stjepan Begic, a svéd Ikea terméktulajdonosa.

„Azzal, hogy a hangszórót beépítettük az asztali lámpába, helyet takaríthatunk meg, csökkenthetjük a helyiségben a zsúfoltságot, és kellemes hangulatot teremthetünk a fény és a hang eszközeivel” – tette hozzá.

Az új okoseszköz könnyebben személyre szabható, ezúttal ugyanis külön kapható a hangszóró-lámpatest és a hangszóró-lámpaernyő. A vásárlók a lámpatest fekete vagy fehér változata, valamint két különböző stílusú és színű ernyő, a fekete vagy fehér színben kapható textil vagy az üveg búra közül választhatnak. A készülék az E26/E27 foglalatnak köszönhetően többféle izzóval használható.

„A kisebb méret és a sokféle dizájnlehetőség mellett az új Symfonisk teltebb és teljesebb hangzást biztosít, és kitűnő akusztikus élményt nyújt, függetlenül attól, hogy otthonunk melyik pontján helyezzük el”  – emelte ki Sara Morris, a Sonos vezető termékmenedzsere.

Az akusztikai felépítés teljesen új, az egyedi hullámvezetőnek köszönhetően bármely szögből nagyszerű hangélményt nyújt. A hangszóró wifin keresztül csatlakoztatható, és egyetlen hangforrásként használható a helyiségben, de csatlakoztatható más Sonos-termékekhez is.

Ez a fejlesztés is a cég rendszerének a része, amely egyszerűen teremti meg a kapcsolatot a hallgatók és több mint 100 streaming szolgáltatás között.  

A lámpahangszóró új változata Észak-Amerikában és Európa egyes piacain 2021 októberétől elérhető, 2022-ben pedig megérkezik az összes Ikea-piacra, így Magyarországra is - írja az iotzona.hu.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)