Jump to content

Exkluzív terek a teraszon pergolával

2021. 08. 26. 16:56

A lakás legkedveltebb tere lehet a télen-nyáron jól használható terasz, amelyhez a megfelelő teraszárnyékolás neve: pergola. Most pedig a Pergola AR applikációval megtervezhetjük saját teraszhangulatunkat, a házhoz illeszthetjük és körül is járhatjuk. És ha még nem tökéletes, változtathatunk, amíg kedvünk tartja! (X)

A pergolák olyan árnyékoló szerkezetek, amelyek a XXI századi funkciókat ötvözik a szinte minden igényt kielégítő esztétikával. Legyen szó családi házról, exkluzív penthouse, belvárosi vagy Balaton parti étterem, kávézó teraszának árnyékolásáról, a trendi pergolák elengedhetetlen kellékei a remek nyári teraszhangulatnak.

Az esztétikus, színben és kialakításban variálható pergolák kiválóan alkalmasak arra, hogy akár egy aprócska teraszt is feldobjanak, intimitást adjanak, védjenek a kíváncsi tekintetektől. A családi ház teraszára a homlokzathoz illeszkedő, szinte bármilyen színben, variálható felülettel választható pergola kerülhet. Ha a szerkezet minden oldala zárható, úgy akár a gyerekek benti játszótere bővülhet a szabadba, vagy az esti grillezések kinti tere válhat igény esetén védetté, a rejtett világítással hangulatosabbá.

A pergolák a modern társasházak nagy teraszainak, penthouse lakásainak elengedhetetlen elemei, ami pl. külső konyhaként, kertibútorokkal, dísznövényekkel a tengerparti nyaralós hangulatot idéző baráti összejövetelek kedvelt tere. Szóval nem gond „hazavinni” kedvenc fagyizónk, kávézónk, éttermünk teraszhangulatát. A lehetőségeknek szinte csak a képzelet szab határt.

Felejtse el a „képzelje el” kezdetű mondatokat, tervezze meg!

A vadonatúj magyar fejlesztésű Pergola AR (Augmented Reality) applikációval bárki egyszerűen megtervezheti saját pergoláját, sőt! Azt is azonnal láthatja, hogy mutat a teraszon vagy a kertjében!

Hogyan működik a Pergola AR tervező applikáció? A letöltött app egyszerűen vezeti végig a felhasználót a pergola tervezési folyamatán, amelyben igény szerint változtathat, finomíthat az elemeken, a tökéletes végeredményig.

 

Válasszuk ki a pergola méretét, a szerkezet színét, felületképzését. A ház látványához, színeihez, stílusához, és ízlésünkhöz megfelelően bármilyen színben választhatunk lamellákat és oldallezárásokat, válogathatunk a vászonanyagok között! Fokozhatjuk az élményt a beépített ledvilágítással, okos megoldásokkal, de hűvösben is használhatóvá tehetjük a teraszt néhány kattintással.

 

Miközben az egyes elemek között válogatunk, az applikációban folyamatosan megjelenik az éppen tervezett pergola látványa. Ha elmentettük megnézhetjük, hogy mutat az elképzelt helyen, házhoz, kert látványához igazítva, mérethelyesen, a megtervezett, akár bioklimatikus vagy ferde kialakítású, vízzáró pergola! Az Augmented Reality, a valóság egyfajta virtuális kibővítése, amikor pl. egy mobiltelefon kamerájával szétnézve a valós környezetbe virtuális elemeket vetítünk.

Az elmentett 3D modellt tehát illesszük a teraszra, a kertbe és nézzünk körül…!

 

Nem lesz zsákbamacska

Ahogy alakul a pergola, az app-ban mindvégig figyelemmel kísérhetjük az összeállított szerkezet ajánlati árát is. A végén pedig a tetszetős összeállítást egyszerűen, akár szerelési és szállítási szolgáltatással együtt meg is rendelhetjük. Persze itt még következnek gyakorlati lépések, hogy a végén minden tényleg tökéletes legyen, de a lényeg, hogy a korszerű Augmented Reality-nek köszönhetően már virtuálisan láthattuk a végeredményt.

A színekről, felületekről, lehetőségekről további információ, valamint a Pergola AR app letöltése: V151.hu - Pergola értékesítés

(Forrás: szerkesztőség)