Jump to content

New York-i ihletésű sakk, amit az is megvesz, aki életében nem játszott

2020. 06. 03. 15:05

Annyira durván jól néz ki, hogy még akkor is megéri rá beruházni, ha életünkben nem játszottunk egy sakkpartit sem. A New York-i ihletésű sakk-szett nem csak kinézete miatt különleges.

A nem mindennapi sakk feleszerelés két londoni építész Chris és Ian tervezte. A projekt nagyobb léptű megvalósításához a kickstarteren kezdtek pénzt és támogatókat gyűjteni. Jelenleg 15 ezer fontnyi összeg folyt be a felajánlásokból, így a különleges sakk-készlet zöld utat kapott.

New York kontra London

A két építész a már említett weboldalon röviden összefoglalta, hogy mi is a projekt különlegessége és célja: „a világ minden tájáról megépítettük az ikonikus épületek másait, és újra gondoltuk őket úgy, hogy egy sakktáblán is elférjenek. Bármikor játszhatsz kedvenc városaiddal, méghozzá egymás ellen.”

A Sky Chess projekt nem meglepő módon sakkozás közben pattant ki a srácok fejéből. „Az ötlet egy beszélgetés során merült fel, amikor azon tanakodtunk, hogy vajon ki tudnánk-e váltani a klasszikus darabokat kedvenc épületeinkkel”- írták a srácok a Kickstarteren. „Ez arra késztetett minket, hogy megtervezzük és elkészítsük az első szettet.”

Az első különleges sakk-készlet a leghíresebb londoni épületeket mintázta, és osztatlan sikert aratott. Ezután pedig már nem volt megállás. A felhőkarcolók fellegvára, New York került sakktáblára. „Gondosan válogattunk, hogy minden egyes darab, ami a táblára kerül, vizuálisan tükrözze a megfelelő sakkbábút és az adott épület építészeti státusát és rangját a városban.”

Király - One World Trade Tower, Királynő - Empire State Building, Futó- Chrysler Building, Huszár - Flatiron Building, Bástya - Guggenheim Múzeum, Gyalog - Brownstone House.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: kickstarter.com, pixabay.com)