Jump to content

Félre a lakást borító negatív energiával!

2020. 05. 26. 20:05

A tavasz elején még belefér a lehangoltság, a rosszkedv vagy épp a lustaság a szezonális depresszió okozta hangulatba, viszont ha rendszeresen érzed magad pocsékul belépve otthonod ajtaján, akkor valami egészen más dolog állhat a háttérben.

Semmi spirituális dolog nincs abban, ha az ember otthona negatív energiát áraszt. Utóbbi egyszerűen abból fakadhat, hogy nincs jól berendezve, nem megfelelő a falszín, netán keveset szellőztetsz. Egyszóval rengeteg oka lehet, amiért otthonod nem otthonosságot, hanem kellemetlen energiákat sugall. Lássuk a leggyakoribbakat.

Kupleráj

Bizonyított tény, hogy akinél hegyekben állnak a ruhák a szekrény előtt, a mosogatóban a mosatlanok, és így tovább, az nem érzi komfortosan magát saját otthonában. Az indok egyszerű, a káoszt növeli a stresszt, és fáradtságérzetet kelt. Gyakorlatilag leszívják az energiádat.

ha megakarsz szabadulni a rossz érzésektől és az állandó levertségtől, egyszerűen csak takaríts ki, és pakolj el mindent. Hidd el sokkal jobban fogod magad érezni.

Szelektálj, és dobj ki mindent, amire nincs szükséged. Haladj szobáról szobára, és meglátod az átláthatóság és a rend szinte új erőt ad.

Szellőztetés

Akár tél van, akár nyár, szellőztetni kell. A friss oxigén nem csak a kellemesebb érzetet, de a produktivitást is növeli. Nem beszélve arról, hogy fel is frissít! A legjobb benne mégis az, hogy a rendszeres szellőztetés hozzájárul a szervezet és az agy jobb oxigénellátásához, valamint pozitív hatást gyakorol az alvásminőségre és az általános lelkiállapotra.  

Növények

Akárcsak a szellőztetés, a zöld növények is jobb kedvre derítenek. Számos kutatás bizonyította, hogy a zöld növények növelik komfortérzetünket, csökkentik a stresszt és frissítik a szoba levegőjét. Érdemes beszeretned néhányat, mert érzelmi jólétünk és egészségünk is javul és becsempészhetjük a természetet otthonunkba.

Illóolajok

A növények jelenléte mellett az illatok is befolyással vannak hangulatunkra. Például a stresszes időszakon átsegít a levendula míg este lazításképp a narancsos, édes illatok a nyerők. Az illatok egyszerűen beássák magukat a pszichénk legmélyére, és megnyugtatják háborgó idegszálinkat.  Ennek oka, hogy az illatokat ott dolgozza fel az agy, ahol maguk az érzelmek megszületnek, tehát viselkedésünkre és hangulatunkra is hatnak. A téli időszakban a nyári és tavaszi illatok kiválóak, mert azok visszacsempészik az örömteli pillanatokat, és kedves emlékekt ébresztenek az agyban, így könnyebben elviselhetővé válnak a szürke téli napok.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)