Jump to content

New York szerelmesei figyelem: a sötétítő, ami a lakásodba varázsolja a Cityt!

2020. 05. 19. 19:05

Luxus penthouse lakássá változtatja a legkisebb szobát is az ukrán designer cég legtrendibb darabja, ami egy szempillantás alatt a Fifth Avenue-ra vagy a város felkapott lakónegyedeibe repít. A sötétítő függöny kínálat, pedig minden New York imádónak garantáltan megdobogtatja a szívét. Jöjjenek a legimpozánsabb darabok.

De mielőtt még belevetnénk magunkat az ukrán székhelyű Hole Roll cég sötétítőibe, jöjjön egy kis függönytörténelem.

A függöny, mint sok más közel egy idős lehet az emberrel. Szinte bizonyos, hogy már igen korán felkerültek az első állatni bőrök a sátrak bejáratára, amelyeket később valamilyen textil váltott fel. Célja akkor nem volt más, mint mintsem csökkenteni a kinti időjárás kellemetlenségeit.

A sötétítőfüggöny azonban más tészta. 1939-ben Nagy-Britanniában az ellenséges légi csapások fenyegetése miatt kötelező áramkimaradást hajtottak végre. A lakosoknak sötét színű anyagokat kellett az ablakok elé aggatni, hogy a még a gyertya fénye se szűrődjön ki. A háborús időszak után, amikor már az áram visszajött, a függönyök ugyan úgy fennmaradtak, mert az emberek rájöttek, hogy hasznosak. S innen kezdett a sötétítő függöny hódító útjára.

A Hole Roll pedig egészen tökélyre fejlesztette a sötétítők világát. Az unalmas reluxák, és egyszínű anyagok helyett, egy kis luxust, egy kis divatot, egy kis design csempészett bele.

Nem csak New York City egészére kaphatunk rálátást, hanem a legnagyobb városok bármelyikére.

Azért a lemenő nap fénye sem mutatott még ilyen jól a függönyön vagy épp a gyerekszoba ablakán.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)