Jump to content

Negatív energia vonzó berendezések: 5 dolog, amit hagyj a boltban!

2020. 05. 06. 19:05

Feng Shui ide, Feng Shui oda, bizonyára te is szembesültél már vele, hogy otthonod bizonyos pontjain sokkal kellemesebb elütni az időt, és realxálni, mint máshol. Ennek oka a pozitív rezgés, ami néhány berendezési tárgy pillanatok alatt lenullázhat. Mi ne vegyél a lakásodba, ha meg akarod tartani harmonikus egyensúlyát?

A lakberendezés kényes téma, főleg ha az embernek kevés pénzből kell otthonossá varázsolnia kuckóját. Szerencsére ez utóbbi nem kivitelezhetetlen, ha pedig kellő stílusérzékkel rendelkezünk, pillanatok alatt otthonossá és barátságosan megnyugtatóvá varázsolhatjuk. Ám nem mindegy, hogy milyen tárgyakkal dobjuk fel a szobákat, ugyanis néhány dísztárgy, kép, desing elem, rossz vibrálást, negatív hangulatot, ridegséget hoz a lakásba. Ezt az ötöt hagyd a boltban, ha lakásodban otthonosságra, és feltöltődésre vágysz.

Trófea

Jó ízlésű ember nem tesz levágott vaddisznófejet a nappaliba. Noha egy időbe a malacbőr utánzat nagyon menő kelléknek számított, és a vadászházak elképzelhetetlenek voltak trófeák és állatfejek nélkül, azért jobb ezeket lakáson kívül hagyni.

Már csak azért is, mert az állat nem harc közben esett el, hanem orvul lelőtték, ami negatív, úgynevezett „halott” energiát közvetít. Ez az otthonodra is hatással van, rombolva a kedvet, és a pozitív atmoszférát.

Ajándék az extől, volt barátnőtől

Nem túl szívmelengető ránézni, főleg ha a kapcsolat csúnya véget ért, mert amúgy is. Ha olyan dísztárgyat tartogatsz, amit olyan embertől kaptál, akivel már megromlott kapcsolat, esetleg nem szívből, hanem kötelességtudatból ajándékozott meg azt jobb kihajítani, mert mérgezik az otthon atmoszféráját.

Szárított csokrok, virágok

Szépek, hangulatosak, és rengeteg szép emléket hordozhatnak, de nem szabad dekorelemként megtartani őket. Hasonlóan a trófeákhoz ezek is halott energiát sugároznak, lévén hogy már elszáradtak.

Fényképek, színek, festmények

A vizuális ingerek nagy hatással vannak agyunkra, és ezáltal a hangulatunkra is. Nem érdemes hát olya képeket kitenni a falra, amelyek melankóliát, erőszakot, negatív érzéseket váltanak ki belőlünk. Elvégre, nap mint nap előttük sétálunk el. Miért ne tölthetnének fel inkább pozitív energiával?

Használt bútor

Bútort vásárolni megfontoltan kell, miután alaposan szemügyre vettünk minden alternatívát és kínálatot. Hiába a drága ár, akkor se vegyünk használt bútort, ha épp nem telik másra. Nem csak azért, mert számos, szabad szemmel láthatatlan fertőzést és bogarat vihetünk vele a lakásba, hanem azért is, mert más használt bútorai, az elmúlt idők energiáit hordozzák. Különösen az ágyakra igaz ez.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)