Jump to content

Nem csak profiknak: újabb okosság segít a konyhában

2020. 04. 26. 20:02

A Chef IQ felturbózott kuktája számos főzési praktikát kínál, hogy minél finomabb legyen az étel.

A Smart Cooker okosfőzőedény használható a nyomás alatt történő főzéshez, lassú főzéshez, pirításhoz, hirtelen sütéshez (szotírozás), pároláshoz és még sok máshoz. Kapacitását tekintve egy sztenderdnek számító, közepes méretű kuktáról van szó.

Az edény belsejében található, integrált skálának köszönhetően a főzés megkezdése könnyedén ellenőrizhető az összetevők mennyisége. Mivel az egyes alkotóelemek így közvetlenül a tartójukból adhatók hozzá az ételhez, nincs szükség külön mérőedény használatára és elmosogatására. A főzési kalkulátorral is felturbózott, beépített LED-kijelző pedig biztosítja, hogy jól tudjuk követni az előírásokat. A kalkulátor több mint 100 gyorsbeállítást tartalmaz.

A nagy vetélytársnak számító Instant Pot fazékhoz hasonlóan a Smart Cooker is rendelkezik automatikus nyomáskioldó funkcióval. A háromféle nyomáskioldás egyrészt segít a különféle ételek optimális elkészítésében, másrészt pedig megfelelő időben és ütemben képes kiengedni a gőzt, ezzel biztosítva a pontos és biztonságos főzést.

A kapcsolódó, Android és iOS operációs rendszerre egyaránt elérhető Chef IQ alkalmazásban receptek, vizuális útmutatók és videók is találhatók. Az okosedény az otthoni Wi-Fi hálózatán keresztül csatlakoztatható az applikációhoz.

Az alkalmazás segítségével előre beállított értékeket, meghatározott időpontokat és hőmérsékleteket továbbíthat a fazéknak. Az időzítőnek és az értesítéseknek köszönhetően pedig folyamatosan figyelemmel kísérheti a főzés folyamatát - írta az iotzona.hu.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hazesotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)