Jump to content

5 funkció, ami megkönnyíti az életed a konyhában (x)

2019. 12. 13. 09:48

Az élet néha drámai szituációkkal lep meg, akár a vasárnapi ebéd elkészítésekor is. Gondolj csak bele, hogy milyen volt megélni, amikor eluralkodott a teljes káosz: a gyerek sírt, a férjed az autót szerelte, a levest elsóztad, a hús picit odaégett, a süti pedig felrepedezett. Szerencsére a Gorenje tud néhány konyhai trükköt, hogy a mindennapok drámától mentesen folyjanak.

AdaptTech funkció – a tökéletes hőmérséklet fenntartásához

Minden családban előfordult már, hogy valamelyik családtag ötpercenként nyitogatja a teli hűtő ajtaját, mondván, enne valamit, de nem talál olyan ételt, amit igazán kíván.

Azonban abba gyakorlatilag senki sem gondol bele, hogy minden egyes alkalommal, amikor kinyílik a hűtő ajtaja, meleg levegő zúdul bele, megnövelve ezzel a belső hőmérsékletet és felgyorsítva az ételek romlását. Az ilyen esetekre fejlesztette ki a Gorenje az AdaptTech funkciót, amely állandó hőmérsékletet tart fent a hűtőben attól függetlenül, hogy milyen gyakran nyitod ki az ajtaját. A program egy héten keresztül figyelemmel követi felhasználói szokásokat, sőt az ajtónyitás időpontját is megjegyzi.  A monitorozott időszak letelte után, immár követve a család hűtőhasználati szokásait, a „megjósolt” időpontok előtt 1-2 °C-kal csökkenti a hőmérsékletet, előhűti a normálteret, aminek köszönhetően az ételeid nem romlanak meg. 

AutoDetect funkció – a garantáltan jó helyen lévő serpenyő

Biztosan Te is jártál már úgy, hogy véletlenül nem jó helyre tetted a tűzhelyen a serpenyőt, így az egyik pontján megégett a hús, míg a másikon egyáltalán nem sült át.

Ezért hozta létre a Gorenje azokat az indukciós főzőlapokat, amelyek a bekapcsolást követő tíz másodpercen belül érzékelik, hogy pontosan hol helyezkedik el a lábas, és abban a zónában kezdenek el melegíteni. Sőt, nagyobb serpenyő esetén az AreaFlex funkcióval akár több zónát is képesek összekapcsolni a lapok, így biztosítva, hogy tökéletes sült hús kerüljön az asztalra.

AdaptBake funkció – vége a találgatásoknak!

Bosszantó, amikor a karácsonyi menü főpróbáján megtaláltad a pulykasütéséhez a tökéletes hőfokot, azonban december 24-én már nem emlékszel rá, hogy 180 vagy 200 fokon sütötted-e.

A Simplicity sütővel azonban semmi okod a pánikra, hiszen az edény minden egyes előre beprogramozott sütési mód esetén memorizálja a hőmérsékletbeállításodat. A következő sütésnél már automatikusan javasolni fogja a legutóbbi vagy legtöbbször használt beállítást.

AutoProgramme funkció – nem lesz több gondod a beállításokkal

Gyakran előfordul a helyzet, amikor a vendégek érkezése előtt későn jut eszedbe, hogy a fagyasztóban maradt a hús. Ilyenkor pánikszerűen rohansz a mélyhűtőhöz, kiveszed az ebédre szánt termékeket és berakod be a mikróba. Azonban ránézésre sajnos nem könnyű megmondani, hogy mi mennyi idő alatt fog kiolvadni.

A Gorenje ezért találta ki az AutoProgramme funkciót, mely arra szolgál, hogy bizonyos ételekhez automatikusan társítja a megfelelő programot. Neked csak meg kell adnod az étel típusát, a mikró pedig hozzárendeli a sütési teljesítményt és az időtartamot.

Letisztultság – az egyszerűség kedvéért

Szintén gyakran megesik, hogy megveszel egy háztartási gépet, azonban annyira bonyolult a kezelése, és a leírása, hogy azt kívánod, bár meg sem vetted volna.

A Gorenje Simplicity modellek megalkotását éppen ezért a konyhai küzdelmek és drámai jelenetek elkerülésének célja ihlette, ennek megfelelően letisztult megjelenésűek, minimalista stílusúak és egyszerűen kezelhetőek. Ennek köszönhetően küszködés nélkül átélhető a zavartalan konyhai élmény, és nincs az a probléma, amely megoldatlan akadályokat állítana elénk.

További információkért kattints ide!

 

 

(Forrás: szerkesztőség)