Jump to content

A faltetoválás Kat Von D-je

2019. 04. 29. 17:05

Egy forradalmian új trend a lakásdekoráció terén a faltetoválás, avagy a falfestészet Da Vincije!

Bizonyára mindenki emlékszik a 80-as, 90-es években teret hódító óriásposzter őrületre, amely stílusirányzat szinte minden panelotthonban nagy népszerűségnek örvendett. Szinte már-már nosztalgiával gondolunk vissza azokra az időkre, amikor a lemezjátszókból az otthon meghittségében az ABBA, a Neoton, vagy a Modern Talking dalai csendültek fel, és délutáni sört egy-egy jól megtermett pálmafás óriásposzter mellett fogyasztottuk el.

Szokás mondani, hogy nincs már új a nap alatt, és ez a faltetoválás esetében is beigazolódott. Újra itt az óriásposzter, csak új, modernebb, divatosabb köntösbe öltöztetve. Vagyis sokak legnagyobb örömére itt a poszterkorszak reneszánsza!

De mi is az egyre divatosabb faltetoválás?

Nos, nem más, mint egy speciális vinyl alapú dekorfólia melyből rengeteg fajta csodás és izgalmas minta vágható ki. A dekorfólia különlegessége abban rejlik, hogy pár simítással - öntapadó révén- szinte valamennyi falfelületre feltapad. Sőt, ha meguntuk óvatos mozdulatokkal el is távolíthatjuk, hogy aztán egy újabb motívumot tudjunk felhelyezni.

A faltetoválásokat követő "őrület" egyik oka, hogy akár 30-40 színből is választhatun. Tehát mindegy, hogy a lakásban a szobák fehérek, feketék, esetleg rikító színűek, mert a széles színválasztéknak köszönhetően bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A grafikus tervezők szabadjára engedhetik fantáziájukat és monumentális motívum választékkal kedveskednek a vásárlóknak, kezdve az elegáns virágmotívumoktól, keleti-kínai írás jelekig, a frappáns konyhai motívumoktól, egészen Michael Jackson-t ábrázoló faltetoválásig.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)