Jump to content

Nehezen térsz magadhoz ébredéskor? Szerezz be egy okoskávéfőzőt!

2019. 01. 04. 14:00

Az intelligens konyhai készülék használatához még a konyhába sem kell kibotorkálnia.

A különféle applikációk segítségével működtethető, illetve Amazon Alexa vagy éppen Google Home kompatibilis gépekbe csak a vizet és a kávét kell előre bekészíteni, a forró ital lefőzése már távolról is megoldható. Néhány modell beépített darálót is tartalmaz, ha valaki inkább a frissen őrölt változatot preferálná. Lássuk, miből is lehet választani.

Behmor Connected

A készülék beállításai a kapcsolódó okostelefonos alkalmazáson keresztül tehetők meg, megadható a többi között a főzési idő és hőmérséklet is. Sőt, különféle felhasználói profilok is létrehozhatók. A gép az Alexa virtuális asszisztens segítségével is irányítható, az Amazon Dash okosgombhoz történő csatlakozással pedig automatikusan újrarendelhető a kávébab vagy a kedvenc őrlemény. A készülék magyarországi kiszállítással is megrendelhető.

Gourmia GCMW4750 Wi-Fi

Akik szeretik a frissen őrölt kávéból készült italt, azok bizonyára örülnek ennek e beépített darálót tartalmazó modellnek. A rozsdamentes acélból készült,  időzítővel és LED kijelzővel rendelkező eszköz a kapcsolódó alkalmazással, Amazon Alexával vagy Google Home okoshangszórón keresztül is irányítható. A gép akár 10 csészényi kávét is képes 30 percen keresztül melegen tartani.

A gyártó honlapján 140 dollárba kerül, és az Amazonról is megrendelhető, Magyarországra azonban a jelek szerint nem szállítják.

Philips Saeco GranBaristo Avanti

Ez a kávéfőző ugyan hangutasítással nem vezérelhető, de a saját alkalmazásán keresztül a főzési időtől kezdve az erősségig sok minden beállítható, ötféle darálási fok közül lehet választani, ráadásul még a folyadéknyomás is megadható. Ha pedig valaki éppen rohanásban van, akkor akár egy gombnyomással elkészítheti a kedvenc cappucinóját vagy a latte macchiatóját.

A kényelemnek azonban ebben az esetben is ára van, a Philips honlapján 3.000 dollárt kérnek a kávéfőzőért, hazánkban pedig egyelőre nem is érhető el ez a modell.

Smarter Coffee

Bizonyos szempontból „második generációs” gépről van szó, mivel ez a készülék olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek más „okos” modelleknél jelenleg nem jellemzők. A virtuális asszisztensekkel való kompatibilitás mellett ugyanis képes egy csésze kávéval várni tulajdonosát, amikor az belép az ajtón, továbbá IFTTT (If This Than That) integrációval is bír, valamint le is darálja a kávét - írja az m2mzona.hu

(Forrás: hazesotthon.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)