Jump to content

Unod már a karácsonyi dalokat? Hangolódj illatokkal az ünnepre!

2018. 12. 06. 14:05

A karácsony már a sarkon, az ünnepi légkör viszont még várat magára. Ha a varázslatos érzés nem kerít magába hangolódj illatokkal. Az alábbi öt esszencia a legszebb karácsonyi emlékeid idézi meg!

Az adventi vásárok, a plázákban lágyan trillázó karácsonyi dalok és a fényárban úszó utcák sem hoztak lázba? Rá se ránts, nem vagy egyedül. Karácsonyi hangulatba jönni nem egyszerű, főleg ha az ünnepi készülődés a hosszú munkaórák utáni még hosszabb otthoni teendő listába folytatódik, és már a csapból is az ajándékvásárlásra buzdító reklámok, és gondtalanul vigyorgó plakátok folynak.

A karácsony lényegét és légkörét manapság nehéz megteremteni az ünnep előtt, és valahogy a szenteste is nyögvenyelősen indul. Na de, pár apró trükkel, azért könnyebben megy a hangulatkeltés, például az illatokkal.

Köztudott, hogy az agyunk képes bizonyos illatokhoz emlékképeket társítani, így a szép karácsonyi emlékeket is könnyebb előcsalogatni a megfelelő illattal.

Fenyőillat

Talán nem kell agyonmagyarázni, hogy miért a fenyőfa illata a legtermészetesebb karácsonyi hangulatkeltő. A műfenyő szép, és praktikus, de az ünnepekhez mégis a fenyő andalító illatát passzentjuk.

Borsmenta

Jellegzetes illata felfrissíti a szobát és egyben nyugtatja az idegrendszert is. Kell ennél több indok, hogy karácsonyi illattá váljon?

Fahéj levél

A fahéj illata automatikusan a karácsonyt idézi, hiszen a sütemények, a forró csokoládé illata, ami az ünnepekkor belengi a lakást, nem szűkölködik belőle. Csoda, ha évközben is azonnal a karácsony jut eszünkbe az illatát érezve?

Gyömbér

Szintén szuper választás, és elég néhány perc, hogy intenzív illata megtöltse a teret. Kiválóan kombinálható a mandarin vagy narancs illatvilágával is.

 

Kövess minket a Facebookon is!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)