Jump to content

Csak a színen múlik, hogy álmot hoz-e a hálószoba

2018. 12. 06. 09:05

A színek és minták befolyással vannak az emberre, hangulatára, közérzetére. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen árnyalattal borítjuk hálónk falát, ugyanis vannak olyan színvariációk melyek kifejezetten nyugtatóan, míg mások frusztrálóan hatnak ránk.

A kérdéskörrel a Feng Shui is foglalkozik, persze sokkal bonyolultabban és részletekbe menően, ezért összeszedünk a leglényegesebb dolgokat, amit érdemes tudni, a hálószoba falszínének választása előtt.

A nyugalom és a relaxáció színtere a háló, mely érzet kialakításában a színeknek is nagy szerepe van. Ezért ideális választás lehet a sárga és a narancsságra, melyek melegséget, nyugalmat árasztanak. A sárga szín (nem a vakító sárga árnyalatra kell gondolni) remekül kombinálható egyéb színekkel, textíliákkal. A narancssárga hasonlóan a sárga színhez alkalmazkodik a berendezkedéshez, mindemellett energizáló, nyugtató hatással rendelkezik.

Egyre kedveltebb a zöld és annak összes árnyalata, amit az energia, optimizmus és frissesség színeként tartanak számon. S habár ez kicsit kötöttebb berendezést igényel, mégis remek választás, ha természetességre vágyunk a hálóban.

Az abszolút befutó, a szín, ami a ranglistát vezeti a kék és annak összes változata, főként a tengerkék és a világoskék. A pszichológia azt mondja róla, hogy képes megnyugtatni az elmét, akárcsak a (halvány) rózsaszín.

Kövess minket a Facebookon is!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)