Jump to content

4 dolog, amiért jó a fenyőbútor

2018. 09. 30. 11:30

A fenyőbútortól sokan ódzkodnak, mert kevéssé árasztanak otthonos hangulatot, plusz a legtöbb hotelszobában találkozni velük, így érthető az aggály. Viszont, a fenyőnek sokkal több előnye van, ráadásul némi kreativitással otthonossá varázsolható.

 

A fenyőbútor azoknak ajánlott, akik szeretik a természetes, letisztult, naturális vonulatokat. A klasszikus vonalvezetésen túl rendkívül időtállóak, és a megfelelő színekkel kombinálva megnyugtatják a frusztrált agyat.

A fenyőbútor előnye, hogy elnyűhetetlen. Közel ezer éve már jelen van a piacon és a kereslet egyre inkább csak nőtt az évek alatt. Strapabíró és nem csak ágyként, asztalként, de szekrényként is megállja helyét.

A fenyőbútor kiválóan kombinálható a pasztell és élénk színekkel egyaránt, ám nem szabad túlzásba esni. Túl sok bútor egymás mellett elnyomhatja a szobát, amitől a fenyő elveszti „hatását”. Könnyedén tisztántartató, és egy kis odafigyeléssel évtizedeken át megőrizhető.

A fenyőbútorról tudni kell viszont, hogy nem bírja a közvetlen hőt és bizonyos időközönként ápolni kell méhviasz-tartalmú bútorápolóval. Ami a fűtést illeti, a száraz levegőt nem kedveli ez a bútordarab, így télen érdemes párásítót használni. Közvetlenül nem szabad fűtőtest mellé tenni, és forró dolgokat sem ajánlott rajta tartani.

Nem szabad meglepődni, ha egy év után más árnyalatban pompázik a fenyőszekrény, mert a bútor típusánál, és a környezeti tényezők hatásánál fogva, egy kicsit elszíneződik.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)