Jump to content

Futurisztikus apró házak válthatják le a luxusvillákat

2018. 08. 30. 09:00

A Rolls Royce egykori tervezője, Jag Virdie stílusos és praktikus megoldást kínál a lakásválságra. Gömb alakú miniházai nemcsak gyorsan, de fillérekből készülnek el.

 

A Conker Living 10 négyzetméter alapterületű, közel négy méteres belmagasságú labdára emlékeztető modern otthonai környezetkímélő módon alumíniumból és újrahasznosított műanyagból készülnek. Egy ilyen különleges lak nagyjából 21 ezer fontba – megközelítőleg 7 és fél millió forintba – kerül. Így ezek a gömbházak olcsóbban megvásárolhatók, mint némely külvárosi garzonlakás.

Az alacsony ár mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektettek a tervezőik. A házakban összegyűjthető az esővíz, amit egy külön rendszer tisztít és melegít fel. Ez a rendszer télen a gömb alakú miniházak fűtését is lehetővé teszi, így csökkenti az otthonok villamosenergia fogyasztását. A környezetbarát tulajdonságok mellett az otthonok külső-belső megjelenése sem elhanyagolható.

A Conker Living munkatársai most azon dolgoznak, hogy a mintadarabok legyártása után maradéktalanul teljesítsék az első két megrendelést. A gömb alakú otthonokat egy folyó mentén építik fel a cég tájékoztatása szerint.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)