Jump to content

Unod a parkettát? Válts kerámiára!

2018. 08. 21. 16:05

A padlóburkolatok újgenerációs változata a kerámia, ami megszólalásig hasonlít a fapadlóra viszont utóbbi hibáit kiküszöbölve strapabíró és könnyen tisztítható.

A fapadló tengernyi változatban vásárolható, egyre jobb és változatosabb mintákkal, színvariációkkal. Egyetlen hibája van csupán: kényes.

A természetes fahatású kerámia burkolat az úgynevezett hd technológiának köszönhetően megtévesztésig hasonlít az eredetire, mégis annak sérülékenységét, kényes mivoltát hátrahagyva egy időt-és igénybevételt bíró padlóburkolatot képez.

Akárcsak a fapadló estében a kerámiából készült „hamis fapadló” is ezernyi változatban kapható, így mindenki találhat ízlésének megfelelőt. A fahatású burkolton túl kerámiából készítenek parkettát, illetve intarziás parkettát is.

A kerámiából készült fahatású parketta nagy előnye, hogy a kerámiára jellemző szilárdság, tartósság, kopásállóság egy anyagban egyesül a fa meleg, barátságos színével, megjelenésesével. Szintén pozitív tulajdonság, hogy padlófűtés esetén is kiválóan alkalmazható, illetve nem érzékeny a vízre, és nedvességre, így a konyhában is fürdőben is letehető.

A kerámia padló elegáns, stílusos, mégis otthonossá varázsolja a teret. Ideális választás, ha nem akarunk lemondani a fapadlóról, de kényessége miatt valami strapabíróbbat választanánk.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)