Jump to content

Falszínek itthon és a nagyvilágban - a legújabb enteriőr trendek és újdonságok

2018. 05. 15. 17:05

Fagylaltszínekkel, a Szalmarózsa stílusos eleganciájával, a különböző árnyalatok játékos eklektikájával és a kreatív önkifejezés lehetőségével köszöntsd a nyári hangulatot!

Falfestés színnel, lélekkel

Az otthonszépítésre való igény és az egyéniség kifejezése a fiatalok körében is egyre népszerűbb, miközben a lakberendezés és a DIY elképzelések saját kezű megvalósításának tekintetében növekszik a vállalkozói kedv minden korcsoportban. A vásárlói igények egyúttal egyértelműen azt is mutatják, hogy a kreatív ötletek otthoni kivitelezésének lendülete nem hagy alább, és előreláthatólag a következő néhány évben is töretlen tendencia marad.

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték vezető szerepet tölt be a beltéri, színes DIY- festékek piacán. 2018 tavaszától megújult csomagolással került piacra: az új, modern megjelenésű dobozokon ismét feltűnnek a festék védjegyeként már ismert virágmotívumok, designjukban azonban kifinomultabbak és letisztultabbak elődeiknél.

Egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós, emellett csepegésmentes, illatosított, továbbá nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet.

Idén hat új szín kapott helyet a palettán – babarózsa B25, ballagófű B35, borostyán B80, ezüstfa E40, iringó I50, nád N30 – így az otthonukat megújítani vágyók már 57 készre kevert színből választhatnak.

Az idei év meghatározó termékfejlesztése a Poli-Farbe Platinum matt latex falfesték, amely 100 szennyeződésnek is ellenáll: nemcsak mosható, de dörzsölhető is, így a legjobban igénybe vett falak – előszoba, konyha, gyerekszoba, étkező – épsége és szépsége is időtállóbb. Az innovatív falfesték olyan szennyeződésekkel szemben is megoldást jelent, mint például a zsír-, olaj-, kávé- és vörösbörfoltok, de a csokoládé-, a mustár-, a sárpacnik vagy éppen a ceruzarajzok sem fognak ki rajta. A gyártói tesztek igazolják a termék sokoldalúságát. A latexfesték további előnye, hogy penészálló bevonatot képez a felületen, így a magas páratartalmú helyiségek festésére is kiválóan alkalmas. A Poli-Farbe Platinum matt latexfesték jelenleg 30 színben érhető el.

Falszínek itthon és a nagyvilágban

2018-ban nemcsak a divatban, de a lakberendezésben is hódítanak a fagylaltszínek, azaz azok az árnyalatok, amelyek a fagylaltos pult gazdag színpalettáját adják vissza – néha természetes, néha pedig kimondottan mesterséges tónusokat kölcsönözve felületeinknek. A friss és üde színtrend azoknak is kedvez, akik nehezen teszik le a voksukat egy-egy szín mellett: ahogy a fagyisnál sem kell egyetlen ízből választani, a lakást, de még egy szobát sem muszáj egyetlen árnyalattal kifesteni, ugyanis ezek a színek jól megférnek egymás mellett. Ilyen árnyalat például a: Platinum árvalányhaj A10, csillagfürt CS20, körömvirág K20, mályvarózsa M40, brazil menta BM50, kék szellőrózsa K40. Platinum matt latex: ribizli R50, borókabogyó B65, haraszt H50.

Az idei év egyik legmeghatározóbb színe a lazac-barack-rózsaszín árnyalatokat egyesítő szalmarózsa SZ60, amely stílusos eleganciát képvisel. Ennek a trendszínnek különösen jól állnak a visszafogottabb és kekis zöldek – például a Poli-Farbe Platinum búzafű B70 –, a nemzetközi bútordesignban is előszeretettel társítják ezt a két színvilágot. A szalmarózsával festett fal különösen jól mutat réz és arany kiegészítőkkel.

Mindezek mellett szintén megfigyelhető irányzat a különböző színek játékos eklektikája. Többek között a melegebb hatású terakotta-pirosak (meggybordó M80), a „kurkumasárgák” (dália D70), a hússzínek (habszegfű H30, berkenye B55), a narancsos árnyalatok (barackvirág B66) és a hűvösebb színek (borostyán B80, kövirózsa K50) alkotta inspiratív színkompozíciók is teret hódítanak.

Színnel, lélekkel – előtérbe kerül a színeket a falra felfestő egyéniségének kreatív megnyilvánulása.  A divathoz hasonlóan a lakberendezés is egyfajta önkifejezés a "lakásban élés" új viselkedésformája, egyfajta játékos dialógus az ember és bútorok, tárgyak, terek, felületek, formák és persze a színek között. Merjünk játszani a színekkel, kísérletezzünk, ha egyéniségünk és a lakás adottsága megengedi.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com, polifarbe.hu)