Jump to content

Hogy lesz Vespából fotel?

2018. 04. 20. 15:00

A barcelonai székhelyű Bel & Bel műhelyében bármi megtörténhet, még a leselejtezett robogók is új életet kezdhetnek irodai székként, vagy házi fotelként.

Ha azt hitted, hogy csak a Simsonból vagy MZ-ből lehet műalkotásokat kreálni, akkor tévedtél. A bontásra, csöndes elrothadásra ítélt Vespákból nagyon szuper fotelt lehet készíteni, ami bármelyik design étteremben, de még a lakásban is megállja a helyét.

A  Carles Bel and Jesus Bel által készített „Scooter Chairs” néven futó ülőalkalmatosságok nem ám a valóság tökéletes másai. A két művész tényleg motorokat alakít át székekké, amit gyönyörű bőrrel borítanak, még hidraulikát is építenek bele és féklámpát. Utóbbi ugyebár elmaradhatatlan az otthoni ücsörgéshez.

A Vespa-fotelek tucatnyi színváltozatban megvásárolhatóak, de csak rövid ideig, mert limitált szériában készültek. A különleges székek egyébként az olaszországi Piaggio múzeumban is fellelhetők, úgyhogy ha pont lecsúsztál a vásárlásról, de nem lenne teljes az életed anélkül, hogy ne lásd a motorból készült foteleket élőben, akkor ott megcsodálhatod őket.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: boredpanda.com)

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)