Jump to content

Most olcsóbb nálunk is a kínai robot-takarítónő

2018. 03. 21. 17:00

Vagy takarító – ahogy tetszik. Mindenesetre menő és nagyon kényelmes: ráadásul akciózzák.

 

A hazai vevők is rajonganak a robotporszívókért – ez a termék volt egyértelműen a múlt év slágerterméke. Mindent tudnak, amit kell – lézeres feltérképezés, automata dokkolás, szőnyegtisztítás hengerkefével, 12 szenzor a leesés, ütközés elkerülésére és így tovább.

Csak kínaiságukhoz képest is meglehetősen borsos az áruk. Most azonban, vette észre a RendeljKínaittesztportál, a készlet erejéig csinos árengedménnyel kapható Xiaomi Mi Robot és a Roborock S50.

Xiaomi Mi Robot

Mint a részletes tesztből kiderül, gyakorlatilag nincs akkora lakás, amit ne tudna záros határidő alatt kitakarítani, mindezt időzítve, automatán, anélkül, hogy felügyelnünk kellene.

A gyártó hagyományos okosotthonos alkalmazásával, a Mi Home appal kommunikál, itt építi fel a lézeres szenzor segítségével a takarítandó terület térképét, amelyet valós időben követhetünk nyomon.

Az 5.200 milliamperórás akkumulátor és a 350 milliliteres tartály kombinációjával 250 négyzetmétert és 2,5 órányi takarítási időt tud teljesíteni. A dokkolás természetesen automatikus, a robotporszívó visszatér a kiindulási helyre és feltölti önmagát. Ha esetleg elakadna egy figyelmetlenül kint hagyott kábelben, akkor telefonos riasztással és a mikrofonjain keresztüli hangriasztással is segítséget kér.

Megbirkózik szinte bármilyen felülettel, legyen az kő, laminált padló, parketta vagy szőnyeg. Ha valamelyik szűrő elkoszolódna, erről is kapunk állapotjelentést a mobilos alkalmazáson keresztül.

Magas árához képest 22 százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni a HSCNyear160 kuponkód segítségével. Ráadásul EU raktárból érkezik, vagyis gyorsan ideér és közterheket sem kell fizetni utána.

Xiaomi Roborock S50

tesztje szerint a nagyobb testvér magasabb – 2 centiméteres – küszöb és szőnyegmászási képességgel rendelkezik, érzékelőt kapott a hasára is, amivel meg tudja állapítani, hogy milyen felületen – például szőnyeg – halad át, így változtatva meg szívóteljesítményét, ami szintén erősebb lett.

Új funkciója a felmosás, amit egy tálcával a hasán körbehaladva végez el, akár sima porszívózás közben is. Az applikáció még fejlettebb, a feltérképezés pedig még pontosabbá vált.

Az automatikus dokkolás hatékonysága is javult az előző modellhez képest.

Egyedi funkció a beakadás elleni védelem, amit a tetején elhelyezkedő nyomásérzékelő szenzor segítségével valósít meg: ezt jelenleg egyetlen kínai konkurense sem tudja. Mókás funkció a digitálisan, az ujjunkkal kijelölhető takarítási terület, amely egyben virtuális falként is működik.

Az S50-es 16 százalékkal olcsóbban érhető el a NEWXMVM kuponnal. Fontos, hogy a hazai vevők a European Railway Priority Mail lehetőséget válasszák, mert az vám és áfamentes szállítást tesz lehetővé.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)