Jump to content

Megérkezett Magyarországra az okosotthonok zenei zászlóshajója

2018. 02. 24. 13:00

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban is nagy feltűnést keltett az amerikai Riva Audio Multiroom+, a beépített erősítővel rendelkező hangszóróegyüttes.

 

Nyílt rendszer

Szakemberek a hangrendszer összekapcsolási lehetőségei miatt is értékelik az innovációt.

A beépített wifi, Google Home Mini, Google Home-, valamint Apple-szolgáltatások nyílt rendszere miatt bármilyen eszközről bárhol hangot varázsolhatunk elő a hangrendszerből, nem kell letölteni hozzá semmiféle applikációt.

Egyszerűen összeköthetjük okostelefonnal, tablettel, laptoppal, számítógéppel. Lejátszhatjuk vele bármilyen formátumú zenét mobilról, a YouTube-ról vagy akármelyik internetes rádiócsatornáról, streaming zeneszolgáltaó kínálatából. És persze csatlakoztatható hozzá AUX-kábel, USB fogadására is képes, televíziózáshoz is kiváló hangot ad.

Bárhol felállíthatjuk

Okosotthonok, irodaházak, irodahelyiségek tartozéka lehet a vezeték nélküli hangrendszer, bárhol felállítható. Könnyen hordozható, akár kerti partin is hallgathatjuk akkumulátora révén. Egyszerre 32 hangsugárzót köthetünk össze, s programozhatjuk, hogy egyfajta zenét játsszon vagy többfélét, akár külön-külön hangerővel!

Nem kell audiokábeleket behúzni a falakba, mivel a vezetéknélküli zenehallgatás már a jelen technológiája.

Riva Festival

A család nagyobb, téglalap alakú változata a Festival. Teljesítménye 200 Watt, erőssége 106 decibel. A kemény, rezgésmentes fadobozba összesen kilenc(!) hangszórót építettek.

A 36 × 20 × 18 centiméteres, 6,44 kilogrammnyi egységben négy mélysugárzó található: kettő elől, kettő hátul. Az egy-egy magas sugárzó mellett elkülönülve szól a bal-, a jobboldali, illetve a középsugárzó. A hangszórók mind külön életet élnek, a fadoboz soha nem rezdül meg.

Riva Arena

A kistestvér Arena 12 × 12 × 18 centiméteres, 1,36 kilogramm. Teljesítménye 50 Watt. Könnyen mozgatható, szabadtérre is bátran ki lehet vinni. Akkumulátora 20 órás működést biztosít.

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)