Jump to content

Minimalista stílus, tenyérnyi élettér, őrületes siker: Muji Tiny Homes

2017. 11. 17. 19:00

Hatalmas népszerűségnek örved a Muji márkanévvel fémjelzett apró házak bármelyike, annak ellenére, hogy egy kis túlzással ugyan, de zsebkendőnyi területű lakást kapunk, sok pénzért. Mitől olyan sikeres mégis?

A minimalista enteriőrt kedvelők Mekkájaként ismert Muji, leginkább a minimalista lakáskiegészítőkről, bútorokról és kézműves kiegészítőkről volt híres. A brand azonban gondolt egy nagyot, és valami egészen szokatlan aprósággal bővítette ki a portfólióját, mégpedig a mini-házakkal, az előre gyártott apró otthonok sokaságával.

Muji-kult

A japán Muji nagy népszerűségnek örvend világszerte, de főként hazájában, így nem csoda, hogy a mini-lakások bejelentését követően szinte azonnal özönleni kezdtek a megrendelések. A házak egyelőre csak Japánban lesznek elérhetők, de ki tudja, mikor robbannak be vele a nemzetközi piacra.

Az Muji designjának, a minimalista stílusnak igazolása, hogy a 9 négyzetméteres MUJI Hut néven futó mini-házat letisztult vonalvezetés és haszonelvű anyagfelhasználás jellemzi. A külseje cédrusból, míg belseje egyszerű japán ciprusfából készült. A padló sima habarcs, ami pedig az architektúrát és elrendezést illeti, minden helyiségnek és négyzetméternek funkcionális szerepe van.

A házban épp annyi hely van, hogy egy ágy és egy fatüzelésű kályha elférjen. A nagyméretű, duplaszárnyas ajtók, viszont cserébe elég fényt adnak a mindennapokhoz. A ház különlegessége nem a berendezés vagy a kinézet, hanem elsősorban az, hogy előregyártott, így bárhol, bármikor elhelyezhető.

Mennyit kóstál? Körülbelül 27.000 dollárt, az építéssel vagy a területfejlesztéssel kapcsolatos költségek mellett, ami nagyjából 6,9 millió forintnak felel meg.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com, muji.com)