Jump to content

Izland háborítatlan szépsége inspirálta az IKEA karácsonyi kollekcióját

2017. 11. 04. 13:35

A szigetország hűvös, magaspartokkal csipkézett domborzata, a vulkáni hamu füstös árnyalatai és a végtelen, hófödte téli táj nyugalma ihlette a 2017-es VINTER kollekciót.

A szigetország hűvös, magaspartokkal csipkézett domborzata, a vulkáni hamu füstös árnyalatai és a végtelen, hófödte téli táj nyugalma ihlette a 2017-es VINTER kollekciót. A hagyományos skandináv lakberendezési stílus köszön vissza az ünnepi újdonságokban egy kis modern felhanggal kiegészülve, minden csillogástól mentesen, a természetességet éltetve. A karácsonyi kollekcióval azonban nem csak új termékek, hanem számos inspiráció is érkezik, amelyek még inkább meghitté tehetik ezt az időszakot.
 
Legyen minden nap ünnep!
 
Ez az idei karácsony mottója az IKEA-nál. Éppen ezért a tervezők igyekeztek olyan termékeket kialakítani, amik egész évben elegáns ékei lehetnek az otthonnak. A VINTER kollekció ebből kifolyólag széles termékpalettával jelentkezik a konyhai kiegészítőktől a különböző textíliákon át a jól megszokott apró dekorációs elemekig, melyek letisztult, nem hivalkodó dizájnnak és a semleges, természetes színeknek köszönhetően minden napot ünneppé varázsolhatnak.
 
Elegáns tálalás
 
Az étkezés és az ételek kiemelt szerepet kapnak az ünnepek alatt. Ilyenkor szeretjük megadni a terítés módját, legyen szó a szeretteinkkel közös meghitt karácsonyi vacsoráról, vagy a barátoknak szervezett partiról. Mindegy, hogy milyen alkalomra készülünk, a dekoráció legyen inkább visszafogott, mint hivalkodó, hiszen az esemény lelke minden esetben az összegyűlt társaság. Elég, ha csak apró kiegészítőket használunk, például egy kevés élő növénnyel csempésszük be természetet az otthonunkba.
 
Egyszerű, de nagyszerű
 
Sütés-főzés minél kevesebb energia befektetéssel. Néhány egyszerű trükkel még azok is cukrászdai szépségű ünnepi édességeket készíthetnek, akik eddig nem ismerték fel magukban ezt a tehetséget. Ehhez az IKEA idén igyekszik segítséget nyújtani – a VINTER kollekcióban találhatunk előre elkészített mézeskalács tésztát, sütőformákat, illetve egy díszítési útmutatóval ellátott mézeskalácsházat is

Egy kis varázslat
 
Nem csak a karácsonyfa elengedhetetlen kelléke a fényfüzér ̶ egy kis fantáziával az otthon bármely pontján meghitt hangulatot teremthetünk a fény segítségével. Bátran engedjük szabadjára a képzeletünket, használjunk különböző fényforrásokat – gyertyákat, világító LED dekorációkat – így egész évben élvezhetjük a karácsony varázsát.

Csomagolás játékosan
 
Az ünnepi készülődés kritikus pontja az ajándékok megfelelő csomagolása. Gyakran hagyjuk ezt az utolsó pillanatokra, holott az a vágyunk, hogy tökéletes kinézetű meglepetéssel kedveskedjünk a szeretteinknek. Nem számít a kézügyesség, fogjuk fel az egészet játéknak. Fő a természetesség – használjunk újrahasznosított papírból készített csomagolóanyagot és papírszalagot a díszítéshez!
(Forrás: hazesotthon.hu;pr7 | Kép: pixabay.com)