Jump to content

Nem vakítás: chaten szól a mosógép a tulajdonosnak

2017. 09. 03. 14:30

Az okostelefonról vezérelhető, és chatüzenetek formájában velünk beszélgető érintővezérlésű mosógép csak egy azon újdonságok közül, melyeket az IFA kiállításon mutatnak be.

Az otthonok szinte mindegyikében megtalálható eszközöket gondolt és tervezett újra a Candy Hoover, melyeket a fogyasztói elektronika és a háztartási készülékek egyik legjelentősebb európai seregszemléjén, a tegnap nyílt IFA kiállításon mutatott be a cég.

Az újdonságok egyike a Bianca névre keresztelt okosmosógép, mely képes chatüzenetben jelezni, ha valami nem stimmel a mosással. Az okostelefonnal is párosítható eszközzel nem kell többé azon gondolkodni, hogy úgy időzítsük a mosást, hogy hazaérjünk, mire végez, ugyanis távolról vezérelhető, de szükség esetén a mosógép „visszaszól”.

Az okosmosógép értelmezi a fogyasztó igényeit, korrigálja az esetleges hibákat, tanul és fejlődik, s ha kell, interakcióba lép velünk. Korábban, ha például eltömődött a szűrő, akkor a mosógépek jobb esetben valamilyen értelmezhetetlen kód formájában jelezték a hibát, Bianca viszont egyértelmű üzenetet küld a felhasználó telefonjára a karbantartás szükségességéről, vagy éppen segít kiválasztani az optimális mosási programot.

Persze a mosás közvetlenül az eszközről is indítható a Smart Ring nevű érintőképernyős felületen.

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)