Jump to content

Az életre kelt Pixar lámpa

2017. 02. 14. 08:30

Ki ne emlékezne a Pixar filmstúdió bohóckodó fehér olvasólámpájára? Az animáció, most valós testet öltött, és kilépett a vászonról. Különlegessége, hogy képes kifejezni érzelmeit, követni gazdája mozdulatait, sőt kommunikálni is vele, ha az a közelébe ér. Ismerje meg Lilit, az okoslámpát!

Az okoslámpát, Lilit, egy francia mérnök, Johan Berger alkotta, aki egy sor képességgel ruházta fel, a klasszikus világító funkció mellett.

Lili képes érzelmeket kifejezni, és kommunikálni a közelében lévő emberrel, sőt hatalmas szemeket mereszt gazdájára, ezzel jelezvén igényét egy kis törődésre. Ezen felül szórakoztatja magát –ha senki sincs a közelében- különböző fényekkel, és annak színváltozataival, ha unatkozik. Automatikusan bekapcsol, a környezeti változásokra reagálva.

A kis lámpa „agyaként” működő szerkezet az Adruino Board, ami Lili összes tevékenységét kontrolálja, és szabályozza. A „fejeként” - a szokásos burát mellőzve-, egy LED lámpasor funkcionál, ami különböző emotikonokat jelez ki, és eltérő színváltozatokban világít.

Figyelem! Képes féltékennyé válni, ha másik lámpát használunk helyette. Nagyon bájos. Íme itt videón is megtekintheti Lilit, az okoslámpát.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: technocrazed.com)