Jump to content

Így lesz az IKEA lámpából Halálcsillag

2017. 02. 01. 08:30

A Star Wars őrület ugyan alábbhagyott már, de azért még mindig izgalmas, és látványos DIY-projektek kerülnek elő az internet mélyéről. Olyanok, mint például az átalakított IKEA lámpa, amit te is könnyen kivitelezhetsz, ha ráuntál a hagyományos fényességre.

Az IKEA PS 2014-es lámpája mindig is egy kicsit Halálcsillagos volt. Legalábbis a Star Wars fanoknak biztosan. A harminc éves német Lylelo néven futó bloggert is megihlette a lámpa, aki néhány órányi munkával a hagyományos lámpából valami egészen szuper dolgot faragott.

A lámpa alapvetően szétnyitható, így a technikai részével nem kellett annyit bajlódni, mint mondjuk a festéssel. Ám az amúgy is jó kézügyességgel megáldott, kosztümtervezésből élő hölgyeménynek nem esett nehezére az átalakítás. Sőt, te magad is elkészítheted!

Az első lépésként egy IKEA PS 2014 lámpát kell beszerezned, és befújnod fehérre. A tökéletes eredmény érdekében a lámpát szétnyitott állapotban is sprayezd be. Végül hagyd megszáradni.

A következő lépésben ragasztócsíkokra van szükség. Ezeket aszerint ragaszd a lámpára, ahogy a leendő Halálcsillag mintázatát elképzelted. Majd ezután fújd le szürkére.

Ha egy kicsit fel akarod dobni, akkor fekete festékkel az egyik oldalára sötét köröket, vagy mintákat festhetsz, viszont ha kézügyességed ezt nem teszi lehetővé, akkor is próbáld meg! Ha már pedig festésre adod a fejed, itt is használhatod a jó öreg ragasztócsíkokat!

Az egész alkotást megfejelheted azzal, hogy a megfestett részekre is ragasztócsíkot teszel és az egészet lefújod sötétszürkére. A száradást és a ragasztócsíkok eltávolítását követően, valami hasonló eredményt kell, hogy kapj.

 

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

 

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: boredpanda.com)