Jump to content

Miért kell sólámpa a lakásba?

2017. 01. 11. 19:05

Ahogy a LED lámpának úgy a sólámpának is számos előnye van. Míg előbbi a pénztárcádat kíméli, addig utóbbi az egészséged, és hangulatod javítja. Tudod, hogyan?

A sólámpák, sómécsesek, úgy nevezett himalája só felhasználásával készülnek. Nevét származási helyéről kapta, különlegessége, hogy eredeti formában kerül felhasználásra, mert a só nem megy át tisztítási és fehérítési folyamaton, ennek köszönhetően megőrzi a kristályok sajátosságait, ásványi anyagait.

A só gyógyhatása az alternatív orvoslásban is fontos szerepet játszik, és már őseink előtt sem volt titok. Elég csak a sóbarlangok jótékony, egészségjavító hatására gondolni, amelyek a légúti megbetegedésekben, asztmában, náthában, arcüreg gyulladásban szenvedőknek a fájdalmát, sőt , a dohányzás okozta légúti irritációkat is képes enyhíteni. A sóbarlang terápiához hasonlóan a sólámpa is képes minderre, és még ennél is többre!

Légúti megbetegedések, allergia

A sólámpa a fent említettek tükrében kiváló választás azok számára, akik légúti panaszokkal küzdenek. A meleg hatására feloldódó a sóban található sókristályok belélegezése enyhíti a betegségeket és az allergiával, megfázással kapcsolatos kellemetlen tüneteket.

Penész ellen

A levegőben található, szabad szemmel nem látható penész spórákat semlegesíti és csökkenti a gomba elterjedését is.

Segít fókuszálni

A sólámpa állítólag képes kiszűrni az elektroszmogot a környezetből, aminek hatására növekszik a koncentrációkészség és a jó közérzet is. Ráadásul stresszoldó hatású és segít az ellazulásban egy hosszú nap után.

Hangulat

A sólámpa kifejezetten jó kedélyjavító. Meleg fénye, és a belőle áradó anyagok stimulálják az idegrendszert és az agyat, így stresszmentesít, és javítja a hangulatot. Elűzi a szomorkás, borongós időjárás okozta hangulatot, vidám, élénk színével, nem véletlenül alkalmazzák fényterápiás kezelések során.

Konyha

Talán ezt kevesebben tudják, de a sólámpát a konyhai előkészületek során is fel lehet használni, hála a speciális kialakítású sótégláknak. A sótéglákkal az egészséges életmód, és grillezés egy új alternatívája nyílik meg. Különlegessége a sótéglás főzésnek, hogy természetesen nem kell megsózni az ételt, illetve a benne található sókoncentrátum gátat szab a baktériumok felbukkanásának és növeli az ételek tárolhatósági idejét.

A himalája sóból készült termékekkel viszont nem csak világítóeszköz formájában találkozhatunk. Készülnek például belőle párnák, és különböző dekorelemek is.

 

További érdekességekért bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)