A sólámpák, sómécsesek, úgy nevezett himalája só felhasználásával készülnek. Nevét származási helyéről kapta, különlegessége, hogy eredeti formában kerül felhasználásra, mert a só nem megy át tisztítási és fehérítési folyamaton, ennek köszönhetően megőrzi a kristályok sajátosságait, ásványi anyagait.
A só gyógyhatása az alternatív orvoslásban is fontos szerepet játszik, és már őseink előtt sem volt titok. Elég csak a sóbarlangok jótékony, egészségjavító hatására gondolni, amelyek a légúti megbetegedésekben, asztmában, náthában, arcüreg gyulladásban szenvedőknek a fájdalmát, sőt , a dohányzás okozta légúti irritációkat is képes enyhíteni. A sóbarlang terápiához hasonlóan a sólámpa is képes minderre, és még ennél is többre!
Légúti megbetegedések, allergia
A sólámpa a fent említettek tükrében kiváló választás azok számára, akik légúti panaszokkal küzdenek. A meleg hatására feloldódó a sóban található sókristályok belélegezése enyhíti a betegségeket és az allergiával, megfázással kapcsolatos kellemetlen tüneteket.
Penész ellen
A levegőben található, szabad szemmel nem látható penész spórákat semlegesíti és csökkenti a gomba elterjedését is.
Segít fókuszálni
A sólámpa állítólag képes kiszűrni az elektroszmogot a környezetből, aminek hatására növekszik a koncentrációkészség és a jó közérzet is. Ráadásul stresszoldó hatású és segít az ellazulásban egy hosszú nap után.
Hangulat
A sólámpa kifejezetten jó kedélyjavító. Meleg fénye, és a belőle áradó anyagok stimulálják az idegrendszert és az agyat, így stresszmentesít, és javítja a hangulatot. Elűzi a szomorkás, borongós időjárás okozta hangulatot, vidám, élénk színével, nem véletlenül alkalmazzák fényterápiás kezelések során.
Konyha
Talán ezt kevesebben tudják, de a sólámpát a konyhai előkészületek során is fel lehet használni, hála a speciális kialakítású sótégláknak. A sótéglákkal az egészséges életmód, és grillezés egy új alternatívája nyílik meg. Különlegessége a sótéglás főzésnek, hogy természetesen nem kell megsózni az ételt, illetve a benne található sókoncentrátum gátat szab a baktériumok felbukkanásának és növeli az ételek tárolhatósági idejét.
A himalája sóból készült termékekkel viszont nem csak világítóeszköz formájában találkozhatunk. Készülnek például belőle párnák, és különböző dekorelemek is.
További érdekességekért bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!