Jump to content

Ilyen az ideális vendégszoba

2017. 01. 06. 19:05

Nem csak egy sarokba dobott matrac és egy komód jár a hozzánk érkező rokonnak, barátnak vagy ismerősnek. Néhány egyszerű dologgal költséghatékonyan otthonossá tehetjük a vendégszobánkat is!

Noha nem sokan mondhatják el magukról, hogy külön bejáratú vendégszobával rendelkeznek, azért mindanyóinkkal előfordult már, hogy valakinél vendégeskedtünk, netán egy erre a célja kialakított szobában. És biza az is előfordulhatott, hogy azon gondolkoztunk a vendégszobában fekve, hogy mennyivel jobb lenne otthon.

Az otthonosság érzetet megteremteni könnyű, legalábbis saját magunk számára. Az illatok, a színek, a textúrák mind-mind saját igényeink szerint alakítható, ám más a helyzet, ha a vendégszobát szeretnénk berendezni.

Kényelem

Akárcsak a saját hálószobánkban, úgy a vendégszobában is fontos szempont, hogy kényelmes ágyak, és legalább egy ülőalkalmatosság legyen. Utóbbi nem csak esztétikailag és közérzetileg hat előnyösen, hanem funkcionális is. Ha vendégünk szeretne egy kicsit olvasni, kikapcsolódni, ahhoz bizony nem árt az ülőalkalmatosság. Nem kell súlyos tízezrekért széket vásárolni, a lényeg, hogy legyen valamire leülni, ha úgy van.

Ágy

A kényelem fő alkotóeleme az ágy. Nem kell ennek sem hatalmas méretekkel rendelkeznie, hiszen a szoba nagyban behatárolja azt, viszont egy aranyszabály minden esetben igaz: franciaágyat ne! Ha be is férne a helyiségbe, inkább két egyszemélyes ágyat válasszunk helyette, elvégre nem csak párok érkezhetnek látogatóba!

Falszín

A szobaszín szintén szubjektív, hiszen kedvenc színűnket a vendégszoba falain is szívesen viszontlátnánk. Viszont, mivel nem mi, hanem vendégeink szállásául szolgál majd, inkább maradjuk a világos, pasztell színeknél, mert azzal nem lehet nagyon mellé lőni, hiszen vannak semleges színek, amelyekbe senki sem tud belekötni.

Illatok

Hasonlóan a falszínhez itt is saját akaratunk érvényesítenénk, de ne tegyük. Az atmoszféra és az otthonosság érzetének megteremtéséhez az illatok is dukálnak, ezért a vendégszobába is érdemes legalább egy-két illatos gyertyát elhelyezni, a lágyabb aromájú változatokból.

Otthonosság

A vendégszoba is lakásunk része, így miért kéne, hogy rideg, hotelszoba benyomását keltse? Egy-két képpel, könyvespolccal, szőnyeggel tegyük otthonossá, hiszen szívesebben alszanak ott a barátok, ha kellemes a környezet.

Vendégszobaként bármilyen helyiséget ki lehet nevezni, amire a hosszú távú tervek szerint nem lesz szükség. Nem feltétele, hogy korábban is szobaként funkcionált, mert kamrából is pofás szálláshelyet lehet varázsolni, némi kreativitással!

 

További érdekességekért bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)