Jump to content

A zenélő párna, ami álomba ringat

2016. 10. 25. 19:05

Szó szerint ringat, pontosabban rezget a Dreampad különleges zenélő párnája, ezért csak az hallja a belőle áradó zenét, aki ráteszi a fejét.

A stressz ma már népbetegség, nehezen alvó embereket nem kell sokáig keresgélni. Sokan csak zenével, a háttérben bekapcsolt tévével tudnak elaludni, de ezzel gyakran másokat zavarnak, akiknek éppenséggel teljes csendre és sötétségre lenne igényük.

A problémát próbálja orvosolni az amerikai Integrated Listening Systems a Kickstarteren hirdetett találmányával, a Dreampad párnával. Ez már a termék továbbfejlesztett változata, különlegessége abban rejlik, hogy hangszóróival olyan hanghullámokat kelt, amik közvetlenül a belsőfület rezgetik meg.

A párnából szóló zenét, hangokat ezért csak az hallja, aki rajta a fekszik, még a közvetlenül mellette lévő ember sem hall semmit.

A gyártó azt állítja, tudományos teszteknek vetették alá, és igazolták, hogy akár percek alatt képes kifejteni nyugtató hatását, főként, ha használója jelentős stresszel, erre visszavezethető alvászavarral küzd.

A zene egyébként mobiltelefonról szól, amit kábellel és bluetooth-on keresztül is lehet csatlakoztatni a párnához. A szoftver az iOS-t és az Androidot is támogatja.

A Dreampad négyféle méretben készül, a Kickstarter-es támogatók most 109 dollárért tehetnek rá szert, a bolti ára 179 dollár lesz.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu; hirado.hu | Kép: pixabay.com)