Jump to content

A 6 legmenőbb pezsgőspohár

2016. 09. 21. 16:05

A pohárkészlet nem csak hasznos, de díszítésként is funkcionálhat, mert bizony akadnak olyan darabok, amelyeket vétek volna használni, annyira különlegesek! Összegyűjtöttük a hét legérdekesebbet.

A pohár tervezésbe nem csak neves designerek, de a divatvilágban jól ismert arcok is olykor beszállnak, mint például Vera Wang. Csoda, ha egy darab pohár ezért harminc ezer forintot kóstál?

Sue Timney Champagne Flute

A pohár különlegessége, hogy a pohár alakja egy fuvolát testesít meg, aminek köszönhetően a buborékok is erőteljesebben, intenzívebben haladnak felfelé. Négy darab luxuspohár ára £29.50 azaz 10 000 forint.

Lee Broom Champagne Coupe

Az üvegpohár súlyos, vágott kristályból készült, és azt mondják, hogy az érett pezsgők zamatát hozza ki még inkább. Négy darab ára: £65, azaz 23 000 Ft.

Vera Wang for Wedgwood Champagne Flute

Tökéletes ajándék a friss házasoknak, mert az ezüstalapon ülő poharakon összefonódó gyűrűmintázat van, ami az örök szerelmet szimbolizálja. Két darab ára: £55, azaz 19 000 Ft.

Waterford Champagne Trumpet

Az üvegpohár szándékosan úgy lett kialakítva, hogy a buborékokat könnyedén felvezesse, ezáltal még markánsabb ízt adva az italnak. Több mint 30 centiméter magasak! Két darab ára: £50, azaz 18 000 Ft.

LSA Savoy Champagne Saucer

A XX. század kézjegyét magánviselő pohár, a klasszikus pezsgőspoharak megtestesítője. A többihez képest olcsónak is mondható, mert két darab „csak” £23, ami 8 200 Ft.

Spiegelau Champagne Tulip

Az egyik legdrágább pohár ez a tulipán formájú, ami alakjánál foga még ízesebbé teszi a pezsgőt. Speciális formája a buborékokat úgy rendezi, hogy a pezsgő karaktere még jobban kiérezhető legyen.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: standard.co.uk