Jump to content

Természetes burkolatok- a tengerifű szőnyeg

2016. 09. 01. 09:05

A környezettudatos életmód nem csak a mindennapi életritmusra, és szokásokra terjed ki, hanem a lakás berendezésére és burkolatára is. Ha a környezettudatosság jegyében építed, vagy alakítanád át házad, rengeteg természetes burkolat közül választhatsz. Górcső alatt a tengeri fű szőnyeg.

A korábbi cikkben, melyben arról írtunk miért egészségesebb és gazdaságosabb természetes burkolattal befedni a padlót, a szizál és a kókuszszőnyeg tulajdonságaira is bővebben kitértünk. A „zöld” szőnyegek folytatásaként a tengerifű szőnyegről sem szabad megfeledkezni.

A tengerifű szőnyeg használata kevésbé elterjedt hazánkban, pedig akárcsak az imént említett két naturális szőnyeg, ez is rendkívül strapabíró, és ellenáll a nedves szennyeződéseknek, és a foltoknak köszönhetően annak, hogy szálai enyhén viaszos bevonatúak. Ezen felül jól hőszigetel, valamint természetes klimatizáló hatása is van, így segít, hogy otthonunk levegője a nyári forróságban kellemesebbé váljon.
A szőnyeg 100 %-ig kemikáliamentes és antiallergén. Antisztatikus hatással révén pedig a poratkák nehezebben telepszenek meg benne. A szizál szőnyeg egészséges és környezetbarát.Nem bocsát ki káros anyagokat, és nem járul hozzá a Mérgező Otthon Szindróma kialakulásához.

A tengerifű szőnyegből számos variáció létezik, így mindenki ízlése szerint váltogathat.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: szonyeg.eu