Jump to content

Okoskonyha, ami süt-főz és bevásárol helyetted

2016. 08. 11. 09:00

Legalábbis majdnem, de egy csomó érdekes és hasznos funkciót építettek az LG legújabb háztartási gépeibe, úgyhogy már nem jelent gondot beszélgetni a hűtővel, vagy kikérni a sütő véleményét az esti vacsorával kapcsolatban.

Ami egykor futurisztikusnak tűnt az, már elérhetővé vált. Az LG újgenerációs okoskonyhai eszközeinek hála. A nemrég piacra dobott termékek közt most a hűtő és a sütő ment át komoly fejlesztéseken, melyeknek köszönhetően beléptek az okoseszközök elit csoportjába.

Az okoshűtő külsőleg nem változott sokat, ellenben csomó minden hasznos vagy kevésbé hasznos dolgot tud. Például megkérdezhetjük tőle, hogy van-e tej vagy felvágott otthon, sőt útközbe is benézhetünk a hűtőbe, amit a belsejébe épített apró kamera tesz lehetővé. Ez minden ajtónyitás után fényképet készít a frigó tartalmáról, így okostelefnról vagy tabletről beleshetünk a hűtőbe, és végigkövethetjük, mit kell venni az esti vacsihoz.

A hűtőszekrény a chatelési funkción kívül egy úgynevezett „Freshness Tracker” nevű szoftverrel is rendelkezik, ami a benne tárolt ételek frissességét figyeli és jelzi, ha azt adott termék szavatossága lejárt.

Ami viszont az igazi bónusz app, a beépített Health Manager, ami összeállítja az ember számára egészséges menüt, és diétát, étrendet ajánl a betáplált adatok alapján (súly, nem, magasság, BMI index) alapján.

A szuperhűtő mellett az okos-sütő sem piskóta. Magától ajánlani receptet, és ha rábólintunk, magától beállítja az adott ételhez szükséges sütési hőfokot és időt. A hűtőhöz hasonlóan ezzel is képesek lehetünk kommunikálni, így például megvitathatjuk vele, hogy milyen ételt javasol az általunk megadott alapanyagokból, majd a receptkereső ablakon keresztül már küldi is a lehetséges variációkat.

Az intelligens kütyük egyelőre még a dél-koreai térségben hódítanak, de ami késik, nem múlik.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: recombu.com