Jump to content

Tábortűz a lakásban

2016. 08. 03. 16:05

Még csak fa sem kell hozzá, sőt a konyhabútor fa részei is érintetlenül maradhatnak, hiszen megérkezett a lámba, ami a tábortűz megnyugtató látványát viszi otthonodba, ráadásként nagyon designos.

A természet közelsége megnyugtatja az embert, főként a város dzsungelében tanyázó agyonhajszolt dolgozót, aki egy tenyérnyi zöld terület láttán máris jobban érzi magát. Nem csoda, a természet csodát tesz az emberrel: megnyugtatja háborgó lelkét, és ralaxáló üzemmódba állítja az agyát. Egy a baj, kevés jut belőle a mindennapokra.

Paul Foeckler a Los Angeles-i designer pontosan erre unt rá, és megalkotta a lámpát, ami első pillantásra az erdő és a tábortűz emlékét ébreszti.

A Split Grain névre keresztelt, hasított lámpa ötletét pontosan az adta, a tábortűz. „A projekt azzal kezdődött, hogy feljegyzéseket készítettem egy égő fadarabról, miközben csodáltam egyszerű szépségét-” mondta a tervező.

Az inspiratív látványt követően Paul Foeckler különböző darabokkal kezdett kísérletezni, aztán ráérzett a fából készült lámpa ízére. Arra törekedett, hogy alkotásai az erdő érzetét keltsék és a természet közelségét szimbolizálják. A szakmában is párját ritkító lámpákat az Etsy-n lehet megrendelni a mérettől és formától függően borsos, vagy kevésbé borsos áron.

Az kreátor a lámpákban igyekezett ötvözni a természet szépségét és a modern élet lenyomatát, ami maradéktalanul sikerült is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: boredpanda.com