Jump to content

Origami lámpa- Ara papagáj kiadásban

2016. 07. 22. 09:05

Amikor a török és az angol kultúra találkozik egy lámpában valami egészen különös végeredmény születik főként, ha a természet is közbeszól az alkotási folyamatokba.

A lámpa, ami első pillantásra megragadja a szemet, hangulatossá teszi az irodát és még a panel erkélyt is luxus terasszá változtatja. A lámpa, ami nem is papírból készült, pedig megesküdnénk rá.

Ara- origami

A londoni székhelyű tervező alkotására újra felfigyelt a világ egy Twitter bejegyzésének hála. Umut Yamac az ifjú designer még 2014-ben készítette a lámpa búrát egy limitált lámpacsalád részeként. A madarat formázó a török és angol kulturális örökséget ötvöző búra azonban akkora sikert aratott, hogy két évvel később, azaz idén már kereskedelmi forgalomba hozták.

A Perch Light Family-re keresztelt kollekció egyszerű, letisztult, pont emiatt zseniális és kelendő. Egy szett hat madárból áll és mindegyikük jellegzetes hosszú faroktollal készült, ami papagáj küllemmel ruházza fel őket.

A papírból készült, origami hatású lámpák valójában sárgaréz, acél és szintetikus papír felhasználásávl készültek, ami lehetővé teszi, hogy „mozogni” is tudjanak. Egyetlen érintés és boldogan hintáznak a korláton, míg a lendület alá nem hagy.

Még a nappaliban is jól mutatna.

De a kertet igazán látványossá varázsolja este.

Csak a galambok össze ne keverjék egy fajtársukkal..

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: umutyamac.com Forrás: hazesotthon.hu)