Jump to content

Maticázz és szépítsd otthonod!

2016. 06. 08. 11:00

A falmatricák sosem mennek ki a divatból, sőt egyre inkább elképzelhetetlen nélkülük egy stílusosan berendezett lakás. Ám van egy aranyszabály, amit mindenképp be kell tartani.

A falmatricák variációját, színét, formáját tekintve kimeríthetetlen mennyiségben állnak rendelkezésre. A formák és színek mellett tematikusan is elkülöníthetők, így az utazás szerelmesei, az állatbarátok vagy épp az autóbolondok is megtalálják saját kedvencüket. Minden helyiséget feldobnak, legyen szó nappaliról, babaszobáról vagy akár mellékhelyiségről, jóleső dolog megpihentetni kicsit a tekintetet a szépséges mintákon.

Azonban van pár dolog, amire érdemes odafigyelni a vásárlás előtt. Mivel szinte már az összes aukciós és internetes -bel- és külföldi- oldalon találni falmatricát könnyedén belefuthatunk olyan darabokba, melyek ránézésre ígéretesnek tűnnek, és csak a kézhezvétel után tűnik fel, mennyire rossz minőségűek.

Ezért érdemes olyan matricát választani, ami habszivacsból készül és az egyszerű, vékony anyagon túl van tartása, és strapabíró. Nagyobb matrica vásárlás esetén a felragasztás megkönnyítése érdekében a mintát ne szedd le egészben, hanem hengergesd rá a falra az alapról, vagy használj matricafelhelyezőt. Az ár nem mindig garancia, az olcsóbb is lehet épp olyan jó!

Ami az elrendezést illeti, ne ess abba a hibába, hogy két-három különféle tematikájú matricát ragasztasz egy helyiségbe, mert ezek kioltják egymást. Az aranyszabály: ne akarj kirakni egy történetet, csupán csak egy tematikájú matricát használj. Ha utazással kapcsolatosat tettél fel először, akkor ne kombináld állatos vagy autós darabokkal, mert abból nem sül ki túl sok jó.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

Kép:(contemporarywallstickers.co.uk)