Jump to content

Ördögi ülőke, a minimalista design margójára

2016. 05. 18. 16:58

Látott már a világ számos bútorcsodát, például hajtóműből készült fotelt, újrahasznosított Vespát, ami székként végezte, de ezt a típust kevesen tudnák überelni.

A szék, fotel és ülőgarnitúrák javarésze sztenderd trendeket követ. Persze van néhány kreatív tervező, aki megpróbál a korlátok közé szorított divatba egy kis pluszt csempészni, de az eredmény a legtöbbször észre sem vehető.

Nem így a legkülönfélébb formákat kreáló bútorkészítő Besson Gregory, a párizsi művész. Az ifjú tervező egy teljesen szokatlan, földtől elrugaszkodott koncepcióval állt elő. Az általa készített ülőalkalmatosság egy hatalmas koponyát formáz.

A művész a fotellel az esztétikát és az örökös kíváncsiságot kívánta reprezentálni, amit az ember a halállal szemben fenntart. „A halál fején ülünk, és jól szórakozunk, ez olyan mintha megpróbálnánk elfeledni halandóságunk egy pillanatra. A felhasználó belehuppanva a székbe közel kerül a halálhoz vagy megpróbálja kijátszani azt?”- teszi fel meglehetősen elvont kérdését Besson a Boredpanda újságírójának a vele készült interjúban.

A haláli fotel egyébként üveggyapotból készül, borítása pedig minőségi bőrből. Ára a csillagos ég.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: boredpanda.com)