Jump to content

A színterápia- a színek használata

2015. 11. 30. 12:30

Eltérő színek, eltérő hatóerővel. Most megtudhatod, melyik színt, mire "alkalmazhatod".

A színeket különböző módon tudjuk szervezetünkbe fogadni, ez történhet speciális gépekkel végzett fénysugárzás révén, napsugárzás által, saját természetes színüket mutató ételek fogyasztásával, természetes esszenciákkal színezett víz/gőzfürdővel, színes ruhák viselésével, meditációval, vizualizáció segítségével, valamint speciális termékekkel történő masszázs által.
Különböző színek és gyógyító hatásuk:

Vörös:
A vörös fény élénkíti a bélműködést, a legyengült izomzatot, serkenti a lassú vérkeringést. Alkalmazható vészes vérszegénység, impotencia, izomgörcs, vérellátási zavarok, energiahiány, hő vesztés, menstruációs fájdalmak, terméketlenség és székrekedés esetén.

Narancssárga:
A narancssárga az öröm színe, szabadságra és mozgásra serkent. Vitalitása révén képes arra, hogy olyan elűzze a depressziót. Ez a szín enyhülést hozhat a reumás betegségben szenvedőknek, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy, hormonzavarok, izommerevedési zavarok, bőrbetegségek esetén.

Rózsaszín:
A szerelem és a szeretet színe, csökkenti a feszültséget, kimerültséget, és javítja az önbecsülést. Serkenti az orgazmus készséget. Nyugtató hatással van a testre és az izmokat is ellazítja. Erősít a szív-és keringési rendszert, a tüdőt, a mellkast és a háti csigolyákat.

Lila:
A színek között a lilának van a legnagyobb energiája. A lila színt megtaláljuk az ibolyavirágban, melynek olaját ma is használják italok és édességek ízesítésére, valamint parfümök illatanyagaként. A lila szín gyulladáscsökkentő, léleknyugtató, memóriajavító továbbá,magas vérnyomás, álmatlanság esetén is hatásos.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: oxwordsblog.wpfuel.co.uk)