Jump to content

Hálószoba tetőtéren: igen vagy nem?

2015. 11. 25. 09:00

A családi házak legjobb része a kert után a tetőtér. Ezernyi módon ki lehet használni a helyet, de érdemes-e hálószobává alakítani?

A hálószoba kialakításáról, berendezéséről a bútorok elhelyezéséről milliónyi tanácsot olvasni az interneten, illetve a Feng Shui is segítségére lehet az embernek, de arról már nem szól a fáma, hogy mi a helyzet akkor, ha az ember gyakorlatilag a padláson akar aludni.

A tetőtérből kialakított hálószoba nem tűnik rossz elgondolásnak, hiszen megvan az a nagy előnye, hogy mindenkitől elszeparálva egy kis nyugalomra lel az illető, viszont hátulütőként ott van az is, hogy egyetlen helyiségre „elpazarolni” egy akkora teret hiba. Ugyanis sokkal jobban ki lehet használni.

A berendezett, esztétikusan kialakított padlástérnek mindig is megvolt az a bizonyos atmoszférája: a nyugalom és a hétköznapi zajoktól való szeparálódás érzete. Utóbbiak miatt kiváló dolgozó szoba, vagy alkotóműhely lehet belőle, sőt meditálós, relaxációs zuggá is alakítható.

Hálószobává avanzsálása akkor jelent ideális megoldást, ha tinédzser van a házban, ugyanis számukra ideális a tetőtéri szoba, ha egy kicsit vissza akarnak vonulni a világ elől. Egyébként kár lenne csupán hálószobává alakítani.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: beveragemachinery.net)