Jump to content

Ágy, vagy kanapé? 2.rész

2015. 08. 13. 20:30

Kanapé
Az abszolút ellentét, vagyis minden, ami a franciaágy nem.

Legnagyobb előnye a mérete. Kompakt, összecsukható. Ha reggelente nem vagyunk restek beágyazni, és összecsukni, rengeteg helyet nyerhetünk vele a szobánkban! Egy családi, vagy baráti összejövetel alkalmával lesz hová kényelmesen leültetni a vendégeket, és úgy összességében is elegánsabb képet fest a szobánkról. A por se tűnik legyőzhetetlen ellenségnek alatta, összecsukás után sokkal hatékonyabban takaríthatunk.


Hátrányai viszont neki is vannak... Elsősorban főleg a kényelem szenved csorbát. Érdemes beruházni egy külön, vékonyabb matracra (2-3 cm) ami viszont könnyedén javíthatja élményindexünket! Az ágyneműtartó is maximum fele akkora lehet mint egy ágynak, és a díszpárnák... Azok a csodás díszpárnák, amik hegyekbe halmozva éjszakáznak a fotelban. Ki hogy érez ez iránt...


A harmadik verzió, amit nem véletlenül nem említettem meg a címben, a kinyitható ágy. Ez csupán személyes vélemény, de az én szívem egyáltalán nem dobban meg irántuk! Miért? Nagyon fontos, hogy a hátunk egyenes felületen feküdjön egész éjjel. Ez kell a gerincünknek is, és az igazán pihentető alvás alapfeltétele is szerintem. A kanapék két tagból állnak: az ülő rész, és a hát rész. Lenyitva mindenki egy-egy egész matracon alhat, ami így egyenletes fekvést tesz lehetővé. Ha viszont 2-3 részből tevődik össze a fekvő rész, ami ráadásul keresztben tagolt... nos... kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét!


(Forrás:hazesotthon, Fotó:pexels.com)

Facebook oldalunkat itt találod!