Jump to content

Nyári otthon az erkélyen 1.

2015. 07. 28. 10:09

Ha szeretsz a szabadban üldögélni, de városi lakásodban ez csak a teraszon lehetséges, ne habozz! Tekints úgy az erkélyedre, mintha a lakásod szerves része lenne, és meglátod, sokkal több időt fogsz eltölteni ott a nyári melegben.

Sokan nem szánnak elég időt a teraszra, mondván, úgyis csak néhány hónapig lehet hosszasan ücsörögni a szabad ég alatt. Ez ne legyen mentség, hiszen kora tavasztól késő őszig akár ki is lehet költözni a balkonra, és egy-egy napsütéses téli reggelen sem akármilyen érzés kinn szürcsölni a forró teát.
De egyelőre maradjunk a nyárnál! Ebben az évszakban tényleg érdemes szobaként tekintetünk lakásunk ezen néhány négyzetméterére és a maximumot kihozni ebből a területből. Néhány fontos szabály:

1. Ha van rá lehetőséged, és nem tiltja semmilyen rendelkezés, változtasd meg a terasz burkolatát és színét. A kőpadlót cseréld fagerendára, az erkélykorlátot, az ablak- és ajtófélfákat, illetve a falat fesd át valamilyen élénk színre.

2. Jól válaszd meg a bútorokat! Ha sok időt szeretnél a teraszon tölteni, érdemes rászánni a pénzt a minőségi, strapabíró és ízléses bútorok beszerzésére: fa vagy fém alá ne add! Egy nagy asztal és a puha huzattal akár még kényelmesebbé tehető székek garantáltan meghatározzák a kinn töltött idő hangulatát.

3. Talán mondani sem kell, de a növények a terasz nyári éltetői. Kora tavasztól rakosgasd ki az évelő és hidegtűrő növényeket, a jó idő beköszöntével pedig nyugodtan ess át a ló túloldalára, és hagyd eldzsungelesedni az erkélyt. Ha szeretsz a növényekkel bíbelődni, könnyű dolgod van, de ne aggódj: rengeteg olyan szép növényt találhatsz, melyekkel szinte törődni sem kell.

(Fotó: pinterest.com)