Jump to content

Lakberendezési tippek dizájnerektől

2015. 07. 14. 17:31

Profi lakberendezők és belső dizájnerek legfontosabb jótanácsait gyűjtöttük össze a lakberendezéssel és otthonszépítéssel kapcsolatban, melyek egyszerű, de hasznos irányelvek, és segítenek abban is, hogy nagyobb anyagi ráfordítás nélkül rendezhesd be vagy át meglévő bútoraiddal lakásodat.

1. Nézz friss szemmel otthonodra
Évek óta ugyanúgy áll minden a nappaliban? Teljesen új nappalid lehet ugyanazokkal a bútorokkal, ha átrendezed az egészet! Meríts ötletet mindenből: ha vendégségben jártál barátaidnál vagy ha hétvégén egy szépen berendezett szállodában jártál. Ha ott tetszett valami, valósítsd meg otthon egy kis átvariálással!

2. Családi örökség
Néha jól jöhet egy-egy régi bútordarab, amit megörököltél. Fontos, hogy észrevedd, hogy az örökségedben akadnak-e értékes, jól felújítható, antikból modernné varázsolható darabok. Ha igen, használd őket bátran! De azt is vedd észre, ha valami kopott, régies vagy nem illik otthonodba, és csak érzelmi okokból szeretnéd megtartani. Nem mindegy, hogy egy bútor régi, de felújítható vagy régi és használhatatlan.

3. Ne a televízió köré tervezz
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a nappalit a televízió köré építik fel. Próbáld ki, milyen ha nem a tévé van a központban, hanem a nappalinak az a része, mely a beszélgetést, interakciót, kommunikációt erősíti!

4. Zöld növények és könyvek dekorációként
A legegyszerűbb, legszebb és nem utolsósorban legolcsóbb módja a dekorálásnak, ha olyan kellékeket használsz, amelyek már amúgy is rendelkezésedre állnak. Egy szép zöld növény, egy csokor friss virág és néhány könyv a komódon, éjjeliszekrényen, tárolóként használva kiváló megoldás!

5. Mixelj és karakterizálj
Akkor alakíthatsz ki igazán otthonos, mégis trendi életteret, ha képes vagy vegyíteni a régit az újjal, a modernt a hagyományossal, a minőségi darabokat a saját készítésű dekorációkkal. Nem attól lesz lakásod igazi otthon, hogy mindent megveszel a katalógusban lefotózott szobából, hanem attól, hogy beleviszed saját személyiséged, stílusod, színeid, formáid, ötleteid - saját szabályok szerint.

6. Költs az ágyra
Egy dolgot tarts szem előtt: otthon töltött időd nagy részét az ágyban töltöd alvással, pihenéssel. Legyen ez az egyetlen olyan bútor, melyre nem sajnálod a pénzt. Vegyél kényelmes, megfelelő méretű és stílusú ágyat, és ne feledkezz meg a minőségi, tartós matracról! Mert ha boldogan alszol, boldogan is ébredsz!

(Fotó: stonissimo)