Jump to content

Ötletek a letisztult fürdőszoba berendezéshez

2015. 07. 02. 12:41

Általában fürdőszoba berendezésétől fázunk leginkább, főleg ha nem hozott anyagból kell dolgoznunk, azaz a dekorálandó fürdőt készen kaptuk, és nem magunk alakítottuk ki a berendezését. Jöjjön azonban néhány apró praktika, melyekkel könnyedén és egyszerűen feldobhatjuk a fürdőszobát anélkül, hogy erőlködnünk kellene.

1. Egy szépen harmonizáló fürdőszoba-berendezést is könnyen elnyomhat az ebben a helyiségben általános káosz. Ismerős, ugye? Mindenhol színes üvegek, tégelyek, kacatok, cuccok. Ha mindent kipakolunk szem elé, sosem lesz letisztult dizájnú fürdőnk. Ezért érdemes egységes kiegészítőket venni: a törülközők, a fürdőszoba textilek (kilépő, szőnyeg, függöny, zuhanyfüggöny), valamint a kellékek (mosdótégelyek, szappantartók, stb.) egyformák legyenek és lehetőleg színben harmonizáljanak.

2. Érdemes egységes tárolódobozokat vásárolni a sok kozmetikai termékhez, sminkcucchoz, apró kis kacathoz, így egyrészt elrejthetjük a színes káoszt, másrészt még harmonikusabb lesz a fürdőszoba.

3. Ha mégis akad néhány dolog, melyet nem tudunk vagy akarunk elrejteni, használjunk egyszínűre festett befőttesüvegeket, melyekbe kitölthetjük kedvenc tusfürdőnket vagy samponunkat, és így nem kell a ronda műanyag flakonokat bámulnunk fürdés közben.

4. Dekoráljunk bátran ugyanúgy, mint a többi helyiségben: egy fürdőszobát is gyönyörűen feldob néhány tömbgyertya vagy mécses, egy-két vízhez kapcsolódó művészi kép a falon (szigorúan fröcskölésmentes zónában!), vagy egy szép cserepes növény, esetleg élethű és ízléses művirág.



(Fotók: home-designing)