Jump to content

Lakásfelújítás okosan, olcsón 3.

2015. 06. 30. 18:20

Még több olcsó és okos lakásfelújítási trükk és jótanács, hogy otthonod felújítása ne csak a pénzről, a káoszról és a teljes átalakulásról szóljon. Kis dolgokkal is változtathatsz!

Vásárolj okosan:
1. Ha bolhapiacra, antikváriumba, garázsvásárra mész kincseket vadászni, kelj korán, hiszen így aranyat lelhetsz! A legjobb dolgokat hamar elkapkodják, így érdemes mindenhova korán odaérni.

2. Ugyanakkor menj vissza nem sokkal zárás előtt. A legtöbb árus ilyenkor már áron alul akar megszabadulni portékáitól, még a szebb daraboktól is. Hátha találsz valami értékeset pofátlanul olcsón!

3. Az új dolgok vásárlása szuper dolog, de ugyanakkor tudnod kell, hogy nem szabad mindent felhalmoznod otthonodban. Az igazi lakásfelújítás egy alapos és könyörtelen lomtalanítással kezdődik, amikor mindent, de tényleg mindent ki kell dobnod, amire már nincs szükséged!

Festés:
4. Jó minőségű festéket vásárolj. Erre ne sajnáld a pénzt, hiszen hosszú távon többet nyersz vele, mint amennyit az olcsóbbal esetleg elveszíthetsz. Minél jobb minőségű egy festék, annál kevesebb réteg kell belőle, magyarul annál kevesebb mennyiséget kell belőle vásárolnod.

5. Ha tapétát szeretnél, gondolkodj el a festett öntapadós falmatricán. Tartósabb, kevésbé sérülékeny, vékonyabb és könnyebben felvihető a falra. Ráadásul az egyszínű matricára festhetsz is, tehát saját magad dekorálhatod vagy találhatsz ki mintát.

Dísztárgyak:
6. Vásárolj olcsó üvegvázákat, edényeket, melyeket dekorációs célokra használhatsz. Tegyél belük köveket, homokot, kagylókat, virágot, tömbgyertyát vagy használd karácsonyi dekorációhoz.

7. Virág helyett néha olcsóbb megoldás, ha kertedből vagy a mezőről szerzed be a zöld növényeket. Vágj le néhány ágat egy fáról vagy bokorról vagy szedj mezei csokrot, hogy olcsóbban megúszd, mint a virágbolti vagy piaci virágok esetében.

(Fotó: howbertandmays)