Jump to content

Lakásfelújítás okosan, olcsón 2.

2015. 06. 30. 14:57

Járjuk tovább a lakást, és keressünk okos, olcsó felújítási módszereket a többi helyiségbe is!

Fali dekoráció:
1. Nincsenek értékes festményeid vagy nem szereted a bekeretezett fotókat? Keretezz be szép papírt! Legyen az csomagolópapír, papírzacskó, vagy tapéta.

2. Szintén remek megoldás, ha antik könyv lapjait keretezed be. Akár mintás, rajzolt képeket, akár kedvenc könyved egyik kedvenc oldalát.

3. Ha fotókkal akarsz dekorálni, kedvenc képeidet photshoppold kicsit meg, vagy akár fekete-fehérben nyomtasd ki nagyobb méretben. Olcsó módszer, mégis csodaszép a végeredmény!

4. Keress interneten képeket, idézeteket, jeleket, monogramokat és nyomtasd ki őket, majd mehetnek a keretbe!

5. Ki mondta, hogy csak keretben lévő dolgokat függeszthetsz fel a falra? Akassz fel egy halom szebbnél szebb festett tányért, vagy szárított virágokat, esetleg 4-5 faliórát egymás mellé.

Vásárolj okosan:
6. Figyeld a leárazásokat, használj kuponokat, és ne a lakberendezési üzlet dekor osztályán vásárolj méregdrágán. Csak járd körbe a kínálatot, és ha megtetszik valami, próbáld meg otthon elkészíteni DIY-módon, hobbiboltból beszerzett eszközökkel. Járj antikváriumba és bolhapiacra, ahol olcsóbban szerezhetsz be szinte bármit.

7. Nem tetszik egy bútor? Ahelyett, hogy egyből újat vennél, gondolkodj el rajta, hogyan tudnád felújítani. A legtöbb bútornak egy festés, egy új szín teljesen új életet ad, de egy kis festékszóró vagy öntapadós matricával való dekorálás is segíthet, a kanapé és a díszpárnák huzatait pedig olcsóbban cserélheted, mintha újat vennél mindenből.


Folyt. köv!

(Fotó: vintagepoppy)