Jump to content

5 költségkímélő dekorációs tipp

2015. 06. 28. 10:10

Otthonodat akkor is stílusosan és trendin dekorálhatod, ha nincs rá épp hatalmas költségvetésed.

1. Használj szokatlan fali dekorációkat
Egy igazán különleges és értékes festmény nagyon drága lehet. Éppen ezért érdemes faladat úgy dekorálni, hogy szokatlan, hétköznapi dolgokat keretezel be és akasztasz ki a falra. Gyermekkori rajzok, koncert vagy moziplakátok, és számodra fontos emlékek is kerülhetnek a keretbe - mint például kedvenc versed kinyomtatva vagy éppen édesapád esküvői köszöntőjének írott változata.

2. Vásárolj egy gurulós bárkocsit
A bárkocsi kicsi, olcsó, de remek dekorációs berendezési tárgy, rengeteg hellyel, amit dekorálhatsz. Bárhova illik, és egy unalmas sarkot is feldob. Pakolj rá virágokat, szép poharakat, alkoholos üvegeket, könyveket vagy bármit, ami a vendéglátáshoz szükséges lehet. Nem csak széppé teheted, de hasznossá is!

3. Legyen sok zöld
A legegyszerűbb dekorációs mód a növényekkel, cserepes virágokkal és vágott virágokkal való díszítés. A növények és a virágok extra textúrát adnak minden helyiségnek, és magukra vonják a figyelmet. Legyen minél több kaspós növényed, és soha ne feledkezz el egy csokor piacon vett virágról, egy réten szedett csokorról, vagy a virágos bokorról levágott néhány szál szépségről.

4. Használd meglévő cuccaidat
Nem kell lakberendezési üzletek dekor osztályán megvenned mindent! Használd régi tárolóedényeidet, vázáidat, étkészleteidet, poharaidat, dobozaidat tárolásra, dekorálásra, díszítésre. Ha már nem teszik a színe vagy a mintája, fogj egy festékszóró flakont és fesd kedvenc színedre, új életet és funkciót adva ezzel régi, nem használt holmijaidnak.

5. Koncentrálj az apró részletekre
Nem a kanapé vagy a szekrénysor fogja meghatározni otthonod hangulatát. Inkább az apró, olcsó és könnyen javítható részletekre figyelj. Tüntesd el a sok vezetéket és töltőt szem elől, figyelj arra, hogy lámpák csatlakozói el legyenek rejtve, és szerezz be minden szekrényre és fiókra különleges ajtógombot, fogantyút. A költségvetési szempontból elhanyagolható részletekre való koncentráció egységes, rendezett otthon képét fogja nyújtani.

(Fotó: cupcakes and cashmere)