Jump to content

Hosszú és szűk folyosó? Dekoráld!

2015. 06. 26. 20:14

A folyosó - legyen az emeleti folyosó vagy az előszobából továbbvezető folyosó, esetleg maga az előszoba - nehezen dekorálható hely otthonunkban. Általában kicsi, jelentéktelen, sötét és nem sok bútor fér el arrafelé. Íme néhány egyszerű ötlet, hogyan dobd fel ezeket a hosszúkás helyiségeket.

1. Pici, keskeny asztalka, két oldalán két szék a falhoz tolva, a falon pedig egy hatalmas, feltűnő tükör. Ennyi kell mindössze ahhoz, hogy lakályosabb, barátságosabb, kényelmesebb legyen egy hosszú folyosó.

2. A bejárati folyosót feldobhatod egy kis bárpulttal, rajta egy tálcán néhány ital, poharak és némi dekor. Ezzel létrehozhatod a régóta vágyott, de sehol máshol el nem férő bárpultot, ráadásul meleg fogadtatásban részesítheted vendégeidet.

3. Bármilyen szűk, kicsi és keskeny folyosón elfér a falnak állítva egy régiségpiacról származó, szépen felújított asztalka - akár éjjeliszekrény méretű. Amellett, hogy használati tárgyakat dobhatsz rá jöttödben-mentedben, pont elfér rajta egy váza és benne egy csokor friss virág, aminél szebb dekoráció nem is kell.

4. Ha tényleg semmilyen bútor nem fér el a folyosón, használd a falakat. Fesd meglepő színűre csak a folyosó falát, és akaszd tele látványosan bekeretezett képekkel.

5. A feltűnő és nagy mintájú tapéta mind a négy falon talán soknak tűnhet, de a folyosó rövidebbik falán kifejezetten jó dekoráció.

6. Sosem lőhetsz mellé, ha fogsz egy halom szívednek kedves fotót, egyformán bekeretezed azokat, és felaggatod a falra egy nagy csoportban, mini galériát létrehozva.

(Fotók: biddeco)