Jump to content

Ékszertartók fillérekből 2.

2015. 06. 20. 14:46

Jó dolog ékszert kapni vagy venni, de még jobb dolog szépen rendben tartani a gyűjteményünket, hogy amikor szükségünk van egy-egy darabra, ne az összegubancolódott nyakláncok tengerén kelljen átverekednünk magunkat.
Újabb filléres ötletek egyszerű, de nagyszerű ékszertartókhoz.

1. Tányérok
Nem csak felakasztható ékszereik vannak, hanem olyanok is, amelyeket dobozban tárolhatunk. De miért tárolnánk dobozban, ha szépen meg is mutathatjuk? Vegyünk két vagy három különböző méretű tányért, és szerezzünk egy vagy két hosszúkás gyertyatartót, melyeknek csak a talapzatára lesz szükségünk. A nagyobb tányér legyen alul, ahhoz rögzítsük a gyertyatartó alját, majd arra a kisebb tányért és így tovább. Érdemes erős ragasztót használni. Két (vagy akár több emeletes) ékszertartónkon bátran kiállíthatjuk kedvenc darabjainkat.

2. Sajtreszelő
Érdekes, ugyanakkor zseniális megoldás egy sajtreszelő bevetése. A lyukacsokat fülbevalók felaggatására használhatjuk, de ha túl snassznak tartjuk a reszelőt, dekoráljuk. Fessük be, szereljünk rá lábakat, és máris másképp fest majd új ékszertartónk.

3. Lánc
Otthon biztos találunk egy darab láncot. Ennél egyszerűbb megoldás szinte nincs is: csak felfüggesztjük a láncot a falra, és már mehet is a nyakláncok és fülbevalók felaggatása.

(Fotó: youtube)